Hyppää pääsisältöön

Japanilaiset kunnioittavat suomalaisia sotasankareita - tyttörakkautta sisältävällä animesarjalla

Ujoa rakkautta sisältävä japanilainen animesarja sisältää runsaasti suomiviittauksia.

Eila Ilmatar Juutilainen Strike Witches -kollegoidensa seurana // Kuva: https://www.facebook.com/pages/Strike-Witches

Animoitu japanilainen TV-sarja Strike Witches kertoo joukosta teini-ikäisiä tyttöjä, jotka taistelevat ilmassa rakettikenkiensä avulla. Sarjassa on isoja aseita, tulitaisteluja ja kissankorvilla varustettuja tyttöjä. Sekä jostain kumman syystä myös lukuisia suomenkielisillä nimillä varustettuja hahmoja.

Yksi sarjan päätähdistä on nimeltään Eila Ilmatar Juutilainen ja harmaahiuksinen lentäjätär on nimetty ihan oikeasti eläneen Eino Ilmari Juutilaisen mukaan - oikea Juutilainen oli toisessa maailmansodassa palvellut suomalaislentäjä. Sarjan luoja Fumikane Shimada kertoi Suomen Tokion suurlähetystölle ammentavansa sarjaa tehdessään sotahistoriasta.

- Suomalaiset taistelivat tasaväkisinä valtavaa Neuvostoliittoa vastaan, vaikka omasivatkin heikomman armeijan. Monet japanilaisista tuntevatkin empatiaa Suomea kohtaan, kiitos maanne rohkeuden. Juutilainen oli lahjakas lentäjä. Eila Ilmatar Juutilainen syntyikin kunnianosoituksena.

Juutilainen ei ole ainoa sarjan hahmoista, jota suomalaisella nimellä on siunattu. Seikkailussa ovat mukana myös Elma Leivonen, ilmavoimien teini-ikäinen komentajatar, sekä Mika Ahonen, perverssiksi kuvailtu tytöistä tykkäävä tyttö. Sarjassa muutenkin on aikalailla eroottista virettä - taivastaisteluissa pikkuhousut vilkkuvat ja ujot tyttökosketukset alastomien kadettien kesken tuntuvat olevan arkipäivää.

Teinityttö-Juutilainen on palkittu sarjassa myös Mannerheim-ristillä. Ilmataisteluita minihameissa harrastavat tytöt kuuluvat Suomus Air Force -nimellä kulkeviin ilmavoimiin ja kyllä, nimi on muunnos sanasta Suomi. Viittauksia vilisee lisää - ilmavoimien fiktiivinen tukikohta kun sijaitsee sarjan mukaan Kauhavalla.

Animesarjasta on työstetty Japanissa myös erittäin menestynyt animaatioelokuva. Sen trailerin voit kurkata vaikka täältä.