Hyppää pääsisältöön

Black Sabbathin kiertuesotku syvenee – fanit raivoissaan alkuperäisrumpalin poisjäämisestä

Legendaarisen heavybändin oli tarkoitus esiintyä alkuperäiskokoonpanollaan kolmen keikan verran tänä kesänä. Aiemminkin sopimuksiin pettynyt yhtyeen alkuperäisrumpali varmisti äskettäin jäävänsä kiertueelta kokonaan pois.

Black Sabbath // Kuva: Warner Bros

Black Sabbathin comeback-kiertue ei ole mennyt ihan nappiin. Aiemmin tänä vuonna yhtyeen kitaristilla Tony Iommilla todettiin imusolmukesyöpä, jonka vuoksi suurin osa kiertueesta peruttiin. Iommi nähdään kuitenkin kolmella reunion-keikalla kesällä.

Yhtyeen rumpali Bill Ward ilmoitti alkuvuonna olevansa tyytymätön hänelle tarjottuun sopimukseen. Tuolloin hän vielä toivoi voivansa jatkaa soittamista Black Sabbathin kanssa, mutta tämän viikon tiistaina julkaisemassaan kirjeessään hän ilmoitti jäävänsä tulevalta kiertueelta kokonaan pois.

Yhtye vastasi Wardin yli 1 500-sanaiseen kirjelmään lyhyesti Facebook-sivuillaan:

- Olemme päättäneet, ettemme vastaa yksityiskohtaisesti Billin viimeisimpään lausuntoon. Jokaiseen tarinaan on aina kaksi puolta. Olemme työskennelleet ankarasti harjoituksissa ja edenneet loistavasti Tonyn hoitojen jälkeen ja olemme varanneet sijaisrumpalin tuleville keikoille.

Fanit tyytymättömiä

Yhtyeen FB-sivu täyttyi nopeasti vihaisista kommenteista. Aamulla julkaistu päivtys on tähän mennessä kerännyt lähes tuhat vastausta.

- V***n managerit, maksakaa nyt miehelle ja pitäkää hänet ajan tasalla. Tämä ei ole Black Sabbath. En aio maksaa hemmetisti rahaa nähdäkseni vain 75% Black Sabbathista, eräs fani kirjoittaa.

Suomessa alkuperäiskokoonpanon piti konsertoida ensi viikon keskiviikkona 23.5. Black Sabbathin sijaan lavalla nähdään Ozzy Osbourne & Friends, joka koostuu Ozzyn ohella alkuperäisbasisti Geezer Butlerista sekä Ozzyn kanssa pitkään soittaneesta Zakk Wyldesta.

Ozzysta kertova dokumentti Herra Ozzya siunatkoon on nähtävissä 11.6. asti Yle Areenassa.

Lähteet: Facebook, Guardian, billward.com