Hyppää pääsisältöön

Suomalainen design puskee maailmalle – mm. Italian Vogue ja Elle kiinnostuneet Suomi-muodista

”Täällä eletään pikkuisen puskassa, joten suomalaisessa suunnittelussa on jonkinlaista aitoutta vielä jäljellä” kertoi muotisuunnittelija-stylisti Tuomas Laitinen YleX:lle.

Tuomas Laitinen YleX Viikonlopun vieraana // Kuva: Maria Rautio / YleX

Helsingin Suvilahden Kattilahalli täyttyy muodista 25. toukokuuta, kun Aalto Yliopiston ja WDC-Helsingin järjestämä Näytös 2012 -muotitapahtuma pärähtää käyntiin. Paikalle saapuu paitsi kotimaamme muotikerma myös paljon kansainvälistä mediaa. YleX Viikonlopun Lifestyleslotissa vieraillut tapahtuman yksi pääorganisaattoreista Tuomas Laitinen korostaa suomalaisen muodin omalaatuisuuden merkitystä.

- Meillä seurataan vähemmän trendejä ja suunnitellaan enemmän. Esimerkiksi länsinaapurissa, joka on menestynyt erittäin hyvin muodin saralla, tehdään enemmän massamuotia, Laitinen kertoo.

Helsinki on vuoden 2012 World Design Capital, mikä on nostanut kansainvälisen median kiinnostusta Suomi-muotiin. Näytös 2012 -tapahtumaan saapuu yli 15 kansainvälisen median edustajaa, muun muassa Italian, Brasilian ja Japanin Vogueista sekä Italian Ellestä.

- Jos suunnittelijan vaate pääsee vaikka Italian Vogueen, se on tosi iso juttu. Sisäänostajat ja muu media seuraavat niitä tarkkaan, joten se saattaa olla hyvä alkupotku, Laitinen selventää.

Osallistu YleX Viikonlopun kilpailuun ja voita liput tapahtumaan!

Lähteet: YleX