Hyppää pääsisältöön

Happoradio: Jos varttitunti ennen keikkaa alkaa sataa vettä, niin se kismittää

Happoradio esiintyy lauantaina 2. kesäkuuta YleXPopissa. Yhtyeen rumpali Markku DeFrost ja kitaristi AH Haapasalo vierailivat tänään YleX Aamussa.

Happoradio // Kuva: Promokuva/Sonymusic

Markku DeFrost ja AH Haapasalo kertoivat, ettei Happoradion settilista YleXPopin keikkaa varten ole vielä valmis, vaikka sen pitäisi jo olla.

- Me ollaan hirveen huonoja päättämään etukäteen asioita. Vasta puolituntia ennen keikkaa -tyyppisesti, Haapasalo kertoi hymyillen.

Happoradion keikoilla tapahtuu Haapasalon mukaan joskus myös niin, että kesken keikan saatetaankin päättää muuttaa settilistaa, ”eiku vedetäänkin tää” -tyyppisesti.

- Jos tapahtuu jotakin yllättävää, niin sit vaihdetaan. Joskus on sellasia, että joku encore on ajateltu että soitetaan kaksi biisiä ja sit ajatellaankin että vedetään sittenkin kolme, kun on niin hyvä meinki. Kaikkea tällaista. Tosiaan se kommunikoiminen on hieman hankalaa lavalla, kun on tulpat korvissa eli käsimerkein mennään, DeFrost jatkoi.

Happoradiolla on rumpalin mukaan biisi, joka on sopiva täytekappale settilistaan, koska se sopii lähes mihin tahansa väliin.

- Meillä on yks semmonen biisi kuin Linnusta sammakoksi, joka ei ole oikeestaan meidän keikkasetissä varsinaisesti ikinä. Se on semmoinen biisi joka on riittävän tyhmä, että sen voi soittaa melkein mihin tahansa väliin. Se on ollut meillä sellaisena extrabiisinä.

Erityistä jännitystä keikan suhteen miehillä ei ole, ainoastaan vesisade voi latistaa tunnelmaa.

- Ei kai se paineita herätä. Lähinnä sään puolesta, jos koko päivän paistaa aurinko ja varttitunti ennen meidän keikkaa alkaa sataa vettä, niin se vähän kismittää, DeFrost sanoi.

Lähteet: YleX