Hyppää pääsisältöön

Kirjasta syntyy rasia

Monet kerrat olen hankkinut vanhan kirjan sen kansipaperin, typografian tai muuten viehättävän ulkoasun vuoksi. Esteetikon koti alkaakin pian näyttää antikvariaatin ja kirpputorin välimuodolta kirjojen, kippojen ja kuppien kertyessä kotiin. 

kirjat kuvitus

Sisustuslehdessä näin joskus yöpöydän, joka oli koottu vanhoista suurista kirjoista keoksi ja sidottu kuluneella leveällä nahkavyöllä kokoon. On näkynyt myös kirjahyllyjä, joita on tehty vanhoista kirjoista poraamalla köyttä kirjojen kulmien läpi. Minustakin on hauska käyttää tavanomaisia esineitä uudella, yllättävällä tavalla.

Tämän kirjarasian toteuttaminen vaati vain kynäveitsen, viivoittimen ja liimaa. Muutama sivu kerrallaan kolo kirjan keskelle lähti muotoutumaan. Kärsivällisyyttäni koeteltiin kun paperi alkoi ruttaantua ja reuna ei pysynyt siistinä. Terävämpi veitsi ensi kerralla.

kirja

kirjan kaiverruskirjarasiaKirjarasia toimisi myös yllätyksellisenä lahjapakettina. Sisälle voisi sujauttaa vaikka viestin rakkaalle tai kauniin esineen ystävälle.

kirjarasiakirjarasia

Linkit:

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua