Hyppää pääsisältöön

Näillä konsteilla eroon liikakiloista

Konstit on monet kun laihdutetaan ja mistäpä muualta taistelu läskiä vastaan alkaa kuin vaa'alta. Jos vaaka näyttää hurjia lukuja on laihduttajalla kymmeniä ellei satoja eri vaihtoehtoja keventää kasaantunutta läskivuorta.

Valtaosa meistä suomalaisista on sitä mieltä, että kiloja on liikaa ja laihtua pitäisi. Ja eri laihdutustapojahan riittää. Tosiasia kuitenkin on, että mikä sopii yhdelle, ei aina käy toiselle. Tehoikkain tapa taitaa kuitenkin olla, että syö vähemmän ja liikkuu enemmän.
Heikkoluonteiselle painonpudotus on aina kuitenkin taisteluja täynnä ja moni turvautuukin vippaskonsteihin.

Nimensä mukaisesti Kwik slim -kääre lupaa nopeita tuloksia. Koehenkilö testaa kauneussalongissa näitä nopeaa apua tarjoavia laihduttavia kiinteytyskääreitä. Toimittaja kertoo maahantuojan vakuuttaneen, ettei hoidosta ole mitään terveydellistä haittaa, mutta samalla jättää selventämättä mihin kääreiden vaikutus perustuu. Kauneussalongin työntekijä arvioi tyypillisen käyttäjän olevan nuori ja hoikka, mannekiinimittainen tyttö. Hieman tuhdimmassa kunnossa oleva koehenkilö saa puolentoistatunnin hoidosta erittäin hyvät tulokset: 56,5 cm lähti. "Tuntuu, ettei lellu sillain lihat". Hyvät tulokset saattavat jäädä vain kovin lyhytaikaisiksi.

Toimittaja Ulla Roihu, professori Pekka Peltokallio ja diplomikosmetologi Marja Kunze-Niemi keskustelevat studiossa Laila Halmeen kanssa laihduttamisesta. He pohtivat mikä mahtaa olla paras tapa laihtua. Toimittaja Roihulla on käynnissä kuntokuuri, jonka tulokset hän kaataa studion lattialle. 15 kilon läskikasa ei lähtenyt helpolla. Terveellisen ruokavalion ja liikunnan lisäksi Roihu kokeili lämpökääreitä, merileväkylpyä, höyrykaappia sekä selluliitti- ja laihdutuskonetta.

Professori Antti Arstila, psykologi Vesa Kinnunen ja Painonvartijoiden koulutuspäällikkö Anneli Norrgrann keskustelevat Risto Arkimiehen johdolla lihavuudesta ja laihtumisesta. Näemme myös miten hurjalta kuulostava sähköinen lihasaktivaattori toimii. Ohjelmassa nähdään myös 123 kg laihduttanut Yrjö Manerva ja 75 kg laihduttanut Juhani Kapanen. Miehet kertovat laihduttamisesta ja elämästä ennen ja jälkeen hurjan painonpudotuksen.

Teksti: Emilia Kemppi