Hyppää pääsisältöön

Nettisensaatio Justimusfilms villitsi Helsingissä: Junttius paistaa meistä läpi - KUVAT JA VIDEO!

Tytöt jonottivat tuntikausia netistä tutun kolmikon keikalle. Tsekkaa kuvat jutun lopusta!

Justimusfilms eli Sami, Joose ja Juho // Kuva: JF

Loppuunmyyty keikka. Nuoria tyttöjä kirkumassa kuin viimeistä päivää. Yleisöllä enemmän kameroita kuin parhaimmilla paparazzeilla. Salamavalot vilkkuvat ja videokuvaa filmataan kotikäyttöön kaikista kuvakulmista. Vähän syrjemmällä maleksivat ne 13-vuotiaan poikaporukat, jotka ovat liian koleita kolleja eturiviin, mutta silti pomppivat innoissaan lempikappaleensa kuullessaan.

Tätä oli siis tarjolla Justimusfilmsin (Suomalaiskolmikko villitsee YouTubessa - yli 7 miljoonaa katselukertaa!) ensimmäisellä Helsingin keikalla. Haapavedeltä kotoisin oleva kolmikko esitti Gloriassa YouTube-sensaatioiksi nousseita huumorikappaleitaan ja vaikka keikka olikin tiivis n. 8 kappaleen setti, taisi yleisö rakastaa joka minuuttia.

Justimusfilms nousi julkisuuteen nyt jo yli 2.8 miljoonaa kuuntelukertaa keränneellä Lanit-kappaleellaan. Samin, Juhon ja Joosen suosio onkin varmasti innostanut muitakin kameran varteen videosketsejä vääntämään. Samilta löytyy ohjenuoraa uusille tekijöille.

- Pitää tykätä siitä mitä tekee. Ei voi vaan väkisin ruveta vääntää jotakin. Alussa ei ole väliä millä kameralla tai kuinka paskalla kuvanlaadulla tekee, kunhan siitä tykkää itse. Tekee vaan sellaista mille itse nauraa. Mun mielestä se on avain sille miten saa katsojia.

Sketsikumppani Joose on samoilla linjoilla.

- Jos itsellä ei ole hauskaa tehdä niitä videoita, niin tuskin se hauskuus välittyy katsojallekaan. Pitää vaan uskoa siihen omaan juttuun. En mä tiedä mikä meillä on ollut se juttu - me on aina vaan tehty omaksi huviksi kaikkea. Ja siitä tuli sitten tälläistä.

Televisiojulkisuus odottaa jo kulman takana

Pitkälle on päästy Haapavedeltä, sillä aiemmin tässä kuussa julkistettiin tieto trion omasta TV-sarjasta. Justimus -nimellä kulkeva show saapuu töllöttimiin syksyllä ja sarjaa alkaa esittämään TV5.

- Se oli yksi koulupäivä kun Juho laittoi mulle viestiä, että joku tyyppi oli ottanut yhteyttä. Katsoin Wikipediasta, että kuka se on ja leuka loksahti auki. Että siis mitä! Se oli ihan hirvee yllätys, ei meillä ollut mitään yhteydenottoja aiemmin ja nyt tulikin viestiä tuotantoyhtiöltä!, kertoo Sami.

Juhon mukaan Justimusfilmsin debyyttisarjassa tullaan liikkumaan normaalia tummemmissa vesissä.

- Luvassa on paljon erilaisempaa settiä kuin normaalisti tai esim. YouTubessa. Se on sellaista vähän sairaampaa huumoria. Ite ollaan kyllä naurettu lujaa ja uskon että siitä tulee mahtava ohjelma. Me ollaan itse käsikirjoitettu kaikki. Ettei porukka luule, ettei muka enää tehtäisi itse. Kaikki tehdään alusta asti itse, paitsi että nyt on kuvaajat ja muut. Ohjaajakin ohjaa lähinnä kameroita ja me itse määrätään miten näytellään.

Käsikirjoituksia on jo hiottu kasaan syksyistä ohjelmaa ajatellen. Sami ei ole huolissaan siitä, että pikkupaikkakuntalaisuuden tuoma pilke silmäkulmasta katoaisi suurkaupungin myötä.

- Koko sarja kuvataan Helsingissä, vaikka me asutaankin Haapavedellä. YouTubeen tulee kyllä varmaan kesän jälkeen taas pelkästään Haapavedeltä juttuja. Junttius kyllä paistaa meistä läpi, ollaan me Helsingissä tai Pariisissa. Se voi olla hauska ristiriita kun kuvataan Helsingissä meidän murteella.

Porukka kiertää syyskuussa Suomea

Mikäli tälle Glorian keikalle ei onnistunut saamaan lippuja niin ei hätää - Sami paljasti että kolmikko on suuntaamassa pian kiertueelle yhdessä toisen YouTubesta tutun räppiporukan kanssa.

- Me ollaan suunniteltu kiertuetta Nost3 & Protron kanssa. Keikkailu on musta parasta juuri Nost3 & Protron kanssa kun on samanlaiset jutut ja ne on mukavia tyyppejäkin. Huumoriräppi on kuitenkin molemmilla aika isossa osassa. Syksyllä olisi sitten kiertuetta luvassa - käydään ainakin Helsingissä, Tampereella, Lahdessa ja vähän ympäriinsä.

Nost3 & Protro esiintyivät Justimusfilmsin keikalla myös Gloriassa.

Lähteet: YleX