Hyppää pääsisältöön

Rakkaudella, Rauli Badding

Kaksikymmentäosainen radiomusikaali Rakkaudella, Rauli Badding kertoo Rauli Somerjoen elämän vaiheista aina lapsuudesta hänen viimeisiin päiviin asti.

Ohjelmasarjan on Ylen Radioteatterille käsikirjoittanut Pärttyli Rinne ja ohjannut Juhana von Bagh. Käsikirjoitus sekoittaa faktaa ja fiktiota perustuen Heikki Metsämäen ja Juha Miettisen elämäkertakirjaan Badding - Rauli Somerjoen elämä ja laulut.

Kuunnelma pureutuu Rauli Badding Somerjoen vaiherikkaaseen elämään. Ohjelmassa kuullaan, kuinka ujosta somerolaispojasta kasvaa suomalaisen rockin kiistaton kuningas, Olavi Virran veroinen tulkitsija ja monipuolinen levyttävä artisti. Hänen elämäänsä mahtui sekä äärimmäistä menestystä että äärimmäistä epäonnea. Poikkeuksellisen lahjakas Badding kärsi uransa aikana esiintymisjännityksestä, masennuksesta ja alkoholismista. Hänen elämäänsä toi kuitenkin valoa aito rakkaus musiikkiin, luontoon ja kotiseutuun Someroon. Badding eli taiteilijaelämän, jossa laaksot olivat rotkoja ja kukkulat vuoria.

Rakkaudella, Rauli Badding -kuunnelmasarjassa itse taiteilijaa esittää Olavi Uusivirta. Muissa keskeisissä rooleissa kuullaan muun muassa Leo Honkosen, Joonas Saartamon, Tommi Korpelan, Matti Onnismaan ja Krista Kososen ääntä. Baddingin uraan vahvasti myötävaikuttanutta Mauri Antero Nummista esittää Vesa Vierikko.

Kuunnelmasarja lähetettiin Yle Radio Suomessa kesällä 2010.

Tekijänoikeussyistä Elävässä arkistossa on kuunneltavissa vain otteita kuunnelmasarjasta.

Teksti: Minttu Hahtola

Tietolaatikko

Käsikirjoitus: Pärttyli Rinne
Ohjaus: Juhana von Bagh
Äänisuunnittelu: Ari Mursula ja Hanna-Helena Kinnunen, Tuottaja: Eero Aro/Radioteatteri
Tuotantojärjestäjä: Lasse Lehtonen