Hyppää pääsisältöön

Rakkaudella, Rauli Badding

Kaksikymmentäosainen radiomusikaali Rakkaudella, Rauli Badding kertoo Rauli Somerjoen elämän vaiheista aina lapsuudesta hänen viimeisiin päiviin asti.

Ohjelmasarjan on Ylen Radioteatterille käsikirjoittanut Pärttyli Rinne ja ohjannut Juhana von Bagh. Käsikirjoitus sekoittaa faktaa ja fiktiota perustuen Heikki Metsämäen ja Juha Miettisen elämäkertakirjaan Badding - Rauli Somerjoen elämä ja laulut.

Kuunnelma pureutuu Rauli Badding Somerjoen vaiherikkaaseen elämään. Ohjelmassa kuullaan, kuinka ujosta somerolaispojasta kasvaa suomalaisen rockin kiistaton kuningas, Olavi Virran veroinen tulkitsija ja monipuolinen levyttävä artisti. Hänen elämäänsä mahtui sekä äärimmäistä menestystä että äärimmäistä epäonnea. Poikkeuksellisen lahjakas Badding kärsi uransa aikana esiintymisjännityksestä, masennuksesta ja alkoholismista. Hänen elämäänsä toi kuitenkin valoa aito rakkaus musiikkiin, luontoon ja kotiseutuun Someroon. Badding eli taiteilijaelämän, jossa laaksot olivat rotkoja ja kukkulat vuoria.

Rakkaudella, Rauli Badding -kuunnelmasarjassa itse taiteilijaa esittää Olavi Uusivirta. Muissa keskeisissä rooleissa kuullaan muun muassa Leo Honkosen, Joonas Saartamon, Tommi Korpelan, Matti Onnismaan ja Krista Kososen ääntä. Baddingin uraan vahvasti myötävaikuttanutta Mauri Antero Nummista esittää Vesa Vierikko.

Kuunnelmasarja lähetettiin Yle Radio Suomessa kesällä 2010.

Tekijänoikeussyistä Elävässä arkistossa on kuunneltavissa vain otteita kuunnelmasarjasta.

Teksti: Minttu Hahtola

Tietolaatikko

Käsikirjoitus: Pärttyli Rinne
Ohjaus: Juhana von Bagh
Äänisuunnittelu: Ari Mursula ja Hanna-Helena Kinnunen, Tuottaja: Eero Aro/Radioteatteri
Tuotantojärjestäjä: Lasse Lehtonen

Kommentit
 • Elokuu on raadollinen elokuva ihmissuhteista, alkoholismista ja toteutumattomista unelmista

  Palkittu elokuvaklassikko on nyt pysyvästi Areenassa.

  Elokuu (1956) on Matti Kassilan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, jota pidetään kiistatta yhtenä suomalaisista elokuvaklassikoista. Se pohjautuu Frans Emil Sillanpään samannimiseen kirjaan vuodelta 1941. Elokuva sai ilmestyttyään yhteensä kuusi Jussi-palkintoa ja se edusti Suomea Cannesin elokuvajuhlilla 1957.

 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • Muotihuumeita, matematiikan vaikeutta ja Tallinnan yöelämän saatananpalvojia – Nuorten uutisissa kaikki aiheet olivat "in"

  Nuorten uutisia esitettiin televisiossa vuosina 1993–1997

  Vuosina 1993–1997 televisiossa esitetty nuorten uutis- ja ajankohtaisohjelma N.Y.T. NYT – Nuorten uutiset toi tv-vastaanottimiin nuorten ilmiöitä laidasta laitaan sekä käsitteli niitä omalla suorasukaisella tyylillään. Ohjelman ankkureina toimivat toimittajat Heli Koskela ja Jani Juntunen.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto