Hyppää pääsisältöön

Nähdäänkö tämä mystinen suomalaisyhtye ensimmäistä kertaa livenä Jurassic Rockissa?

Antti ja Jussi Hyyrysen perustama WÖYH! ei ole aiemmin virallisesti keikkaillut, mutta nyt merkit viittaavat siihen, että salaperäinen yhtye saatetaan nähdä tänä vuonna Mikkelin Jurassic Rockissa.

Wöyh -yhtyeen Antti Hyyrynen ja Jussi Hyyrynen ovat kyykyssä auton edessä. // Kuva: YleX / Mika Tolvanen

Noin vuosi sitten YleX:n Uuden musiikin iltavuorossa ihmeteltiin WÖYH!-nimisen yhtyeen Lokki-kappaletta. Bändi on viettänyt viime ajat hiljaiseloa, mutta nyt on julkaisussa uusi kappale nimeltään Hieho. Kappaleeseen on kuvattu myös urheiluhenkinen musiikkivideo.

- Se voisi olla epävirallinen olympia-biisi. Toivotaan toki, että se nousee kisabiisiksi. Kyllä se voisi olla painijoukkueen kappale tai sitten se voisi olla se biisi, jota soitetaan pukuhuoneessa tappion jälkeen, muusikot miettivät.

Hyyryset vihjaavat myös, että yhtyeen kauan odotettu ensiesiintyminen olisi suunnitteilla hyvinkin pian.

- Ehkä jopa tänä kesänä olis jonkun salaperäisen esiintymisen vuoro. Sitten kun tulee sen aika, niin on olemassa spektaakkeli joka räjäyttää kaikki suomalaiset spektaakkelit kerralla, WÖYH!-yhtyeen lisäksi Stam1nassa vaikuttava Antti ”Hyrde” Hyyrynen vihjaa.

Paljastus saa YleX:n toimituksen epäilemään, että kyseessä voisi olla esiintyminen Jurassic Rockissa, sillä Stam1nalla on ollut tapana yllättää joka vuosi kyseisillä kinkereillä ja Jurassic Rockin festivaalipromoottori Jukka Holmstedt vihjasi jo aiemmin YleX:lle, että Mikkelissä tullaan näkemään varsinainen spektaakkeli.

- Siellä nähdään suomalainen artisti, joka päättää festivaalin. Tälle keikalle on suunniteltu kaikenlaista spektaakkelia. Ihmiset tulevat suut ja silmät pyöreinä seuraamaan keikkaa, Holmstedt naureskeli.

YleX yritti saada festivaalipromoottorilta lisätietoja tänään, mutta Holmstedt piti suunsa supussa.

- En voi vielä paljastaa, mies virnuili.

Lähteet: YleX