Hyppää pääsisältöön

Salatuista elämistä elokuva: Kuin Scream - mutta 9-vuotiaille

Salatut elämät -sarjan nuorisotähdet kokevat kauhuja laivamatkallaan Venäjälle.

Salattujen elämien tähdet valmistautuvat pelkäämään laivalla. // Kuva: Mika "Sippo" Tolvanen

Jo 13-vuotta ruuduissa pyörineestä Salatut elämät -saippuasarjasta työstetään elokuvaversio. Salkkarileffassa ei kuitenkaan seikkailla tutuissa kerrostaloympäristöissä, vaan täysin sarjan nuorten tähtien ympärille rakennettu elokuva sijoittuu risteilylaivalle. Käsikirjoittajien mukaan kyseessä tulee olemaan pelottava trilleri, jonka esikuvana on mm. klassinen teinikauhuilu Scream, jossa puukkomies metsästää nuorisoa pikkukaupungissa.

Ei maata näkyvissä -nimellä toistaiseksi kulkeva elokuva kuvataan kokonaan venäläisellä Princess Maria -risteilyaluksella. Laiva seilaa Helsingin ja Pietarin väliä ja kuvaukset onkin tarkoitus toteuttaa kahden edestakaisen matkan aikana. Lisäfilmauksia tehdään sitten Helsingissä, laivan seistessä satamassa. Työryhmä koostuu täysin samoista ihmisistä, jotka Salattuja elämiäkin tekevät.

Elokuvan ikärajana on K-12, eli sitä pääsee katsomaan vanhempien seurassa myös 9-vuotiaat. Elokuvan ohjaajana toimivan Marko Äijön mukaan se tarkoittaa hillittyä kauhuilua.

- Tämä on ihan selkeä trilleri, jännityselokuva, joka lähtee sarjasta tutun Pepin päänsisäisestä tunteesta, että nyt jotain on pielessä, mutta ”nautitaan nyt tästä risteilystä”. Sitten alkaa pikkuhiljaa selvitä, että jotain on ihan oikeasti pielessä ja kaikki muutkin joutuvat osaksi tätä pyöritystä. Voi olla, että joudutaan [jännityksen suhteen] menemään aika kevyesti. Enemmänkin annetaan ymmärtää kuin suoraan näytetään. Ja onhan se jännempääkin niin!

Teinitrillerin pääosissa nähdään Sara Säkkinen (Peppi) ja Venla Savikuja (Heidi). Tyttöjen rinnalla laivareissulla seikkailevat myös Tero Tiittanen (Sergei), Mikko Parikka (Jiri), Markku Pulli (Joonatan), Sampsa Tuomala (Sampo), Patrik Borodavkin (Miro), Sara Lohiniva (Oona) sekä Karoliina Blackburn (Tessa Nylund). Elokuvateattereihin puolen miljoonan euron budjetilla tehtävä salkkaritrilleri saapuu 14. joulukuuta 2012.

Lähteet: YleX