Hyppää pääsisältöön

PMMP:n makaaberi tanssi rakkauden ja toivon puolesta

PMMP:n Rakkaudesta soi YleX:n Viikon albumina.

PMMP 2012 // Kuva: Juhani Kenttämaa

Kuten albumin nimikin antaa jo ymmärtää on "voimakolmikko + 3", eli Paula Vesala, Mira Luoti sekä Jori Sjöroos yhdessä "bändin poikien" saaneet aikaan paketin, jonka sisältö peilaa rakkauden eri ilmentymiä. kokonaisuudesta ei puutu myöskään yhteiskunnallista havainnointia tai kommentointia. Lisäksi monet albumin kappaleista tuovat esiin nuorten naisten asemaa ja ruotii heitä kohtaan asetettuja odotuksia valtakulttuurissa.

- Tulen tosi surulliseksi sellaisesta asenteesta, että enemmistöllä olisi oikeus sanella, että kuka saa rakastaa ja ketä saa rakastaa, ja kenellä on oikeus mihinkin asioihin. Välillä maailma pääsee vähän ihon alle, mutta kyseessä ei ole mikään saarnalevy, vaikka tällaisia asioita albumilla peilataankin, Paula toteaa Viikon albumi -haastattelussa.

Musiikillisesti uudella albumilla mennään heleän eteerisissä tunnelmissa. Lainataan tuttuun tapaan elementtejä milloin Leevi And The Leavingsilta, välillä Kraftwerkilta, The Curelta sekä monessa suhteessa myös omasta aikaisemmasta tuotannosta. Yksi hyvä esimerkki on kappale nimeltä Koko show, joka on tanssittavassa kepeydessään lähes samasta puusta veistetty, kuin aikaisempi Kesäkaverit-hitti Leskiäidin tyttäret -albumilta.

- Meillä on paljon kappalepareja, joista voidaan valita, kumpaa esimerkiksi keikoilla soitetaan. Tässä tapauksessa molemmat kappaleet tulevat olemaan tulevien keikkojen settilistassa, siitä huolimatta, Mira selventää yhteensattumaa.

Useissa albumin tekstien tarinoissa vallitsee myös makaaberi synkkyys, mutta valo paistaa tunnelin päässä. Siitä konkreettisena esimerkkinä albumin lopetusraita Toivo.

- Olen elänyt sen verran kalmanhajuisen, mutta kirjavan elämän, että minulla on, mistä ammentaa!, selventää Paula kappaleittensa viritteneisyyttä.

Kuuntele PMMP:n Rakkaudesta -albumi kokonaisuudessaan kappale kerrallaan joka arkipäivä Uuden musiikin aamuvuorossa sekä Iltavuorossa.

Lähteet: YleX Viikon albumi -haastattelu