Hyppää pääsisältöön

Tieteen verkkovinkit - Haluaisitko ostaa palan kuuta?

Stock illustration: full moon by Octavius

Tulevaisuudessa voi olla mahdollista ostaa pala kuuta tai palanen jostain muusta planeetasta. Maassa onkin jo alettu miettiä, minkä planeetan lainsäädäntöä taivaankappaleiden ostamiseen pitäisi soveltaa? Avaruusmatkailuun on jo saatu omat ohjeensa, kun Nasa teki listan ns. "jokamiehen oikeuksista" kuussa.

Lue lisää aiheesta  

Sesame Streetin Big Bird muutti aurinkoon

Nasa/SDO

Animaatio-sarjan keltainen iso lintu on nyt bongattu auringossa. Tämän yllättävän havainnon teki Nasa. Todellisuudessa varjo muodostuu auringonpilkuista, mutta yhdennäköisyys ison linnun kanssa on ilmeinen.

Lue lisää aiheesta 

Kuka on Big Bird

Triljoonan dollarin Star Trek

The Guardian

Amerikkalaiset miljonäärit tai paremminkin biljonäärit keksivät yhä huimempia projekteja. Nyt rakenteilla on elokuvasta tuttu Start Trek. Hintaa tälle avaruusalukselle tulee triljoona dollaria eli biljoona euroa.  Aluksen pitäisi valmistua 30 vuodessa.

Lue lisää aiheesta

Suklaa on jälleen kerran todistettu terveelliseksi

Stock photo: Chocolate... 2 by nkzs

Senhän me jo tiesimmekin, että suklaa on tervellistä, mutta se ei estä tutkimasta vielä lisää suklaan terveysvaikutuksia. Uusimman tutkimuksen mukaan erityisesti tummasuklaa lisää sydämen hyvinvointia.

Lue lisää aiheesta