Hyppää pääsisältöön

Tuukka Vihtkari

Tuukka Vihtkari, fagotti
Tuukka Vihtkari, fagotti Kuva: Jussi Nahkuri Radion sinfoniaorkesteri,rso tuukka vihtkari, fagotti 2017

Tuukka Vihtkari aloitti musiikkiharrastuksensa Lohjan musiikkiopistossa nokkahuilun parissa Martti Kilpeläisen opastuksella. Vuonna 1985 hän kävi näyttämässä käsiään Helsingin kaupunginorkesterin fagotistille Matti Tossavaiselle ja pienten soittimeen tehtyjen modifiointien jälkeen hän sai sormet riittämään fagotin ympärille. Sibelius-Akatemiassa korvaamatonta oppia Tuukka sai Laszlo Haralta ja Jussi Särkältä.
Tuukka työskenteli n. 15 vuoden ajan freelance-muusikkona lähinnä pääkaupunkiseudun orkestereissa. Maamme rikkaasta orkesterielämästä hän sai nauttia myös Tampereella ja Lahdessa. RSO:n jäsen Tuukka Vihtkari on ollut vuodesta 2012.
Vapaa-aikaansa Tuukka viettää kahden lapsensa ja liikunnallisten harrastusten parissa.

 • Nicholas Collon: Strauss halusi elää 1700-luvun kuplassa, jossa musiikki on täydellistä"

  Nicholas Collon esittelee 1.12. konsertin ohjelmaa

  Tämän konsertin teosten yhteinen nimittäjä on ajallinen läheisyys toiseen maailmansotaan. Miten se musiikissa näkyy? Maailmansodan vaikutus musiikkiin oli mullistava. Suurimman muutoksen sodan jälkeen toivat Stockhausen, Boulez ja uusi Darmstadtin koulu, jotka todellakin pyrkivät johonkin uuteen – ikään kuin sota olisi pyyhkinyt pois kaiken vanhan.

 • RSO:n itsenäisyyspäivän juhlakonsertti suorana Yle Teemalla

  Konsertin johtaa Nicholas Collon.

  RSO juhlistaa itsenäistä Suomea jo perinteeksi muodostuneella juhlakonsertilla 6.12. klo 15 Musiikkitalossa. Konsertin johtaa ensimmäistä kertaa uusi ylikapellimestari Nicholas Collon. Solistina esiintyy alttoviulisti Ilari Angervo. Suora lähetys Musiikkitalosta nähdään Yle Teemalla ja Yle Areenassa.

 • Koronapassi esitettävä RSO:n konserttiin saapuessa 1.12. alkaen

  Passittomalla on oikeus hakea lipusta hyvitystä.

  Anniskelualueisiin liittyvien tiukentuneiden koronarajoitusten myötä, Musiikkitalossa otetaan käyttöön koronapassi maanantaista 29.11. alkaen. Passi edellytetään jokaiselta 16 vuotta täyttäneeltä RSO.n konserttiin Musiikkitaloon saapuvalta asiakkaalta.

 • RSO kantaesittää Paavo Heinisen 7. sinfonian

  Konsertin johtaa Dima Slobodeniouk.

  Radion sinfoniaorkesteri kantaesittää Paavo Heinisen 7. sinfonian Dima Slobodenioukin johdolla 26.11. Musiikkitalossa. Saman konsertin ohjelmassa on myös Patricia Kopatchinskajan tulkitsema Shostakovitshin viulukonsertto nro 1.