Hyppää pääsisältöön

Kesä! - Kevät syntyy, osa 19

Kesä! Kuva: Ada Pykäläniemi

Vaikka olisi pilvistä, on lämmin. Vaikka tuulisi, ei kylmää. Vaikka kumisaappaiseen tulisi reikä, märät sukat eivät haittaa. Sillä nyt on kesä - lämmin, leppoisa, armollinen kesä!

Toukokuu on jonkun mielestä kevätkuukausi, toisen mielestä se kuuluu jo kesään. Mutta kesäkuu on satavarmasti ihan virallisestikin jo kesä. Nyt kannattaa hidastaa ja pysähtyä kävellessään haistelemaan ilmaa, sulkea silmät ja vetää syvään henkeä. Mitä tuttuja kesän tuoksuja leijailee nenään, mitä uutta? Kuinka suuri lämpöero tuntuu varpaassa, kun se on vuorotellen varjossa ja auringossa? Mistä kuuluu untuvaisten linnunpoikasten piipitys?

Ruma rampaoksa on kasvanut rumasta ankanpoikasesta kauniiksi joutseneksi, se on muuttanut muotoaan rehevien lehtien painosta. Sitä oli vaikea ensin löytää, kun se oli viikossa taipunut toisenlaiselle kaarelle ja notkea varsi kääntänyt suuntaansa. Se huokuu eloa, iloa ja voimaa yhdessä ryhmässä sisaroksiensa kanssa, kuin ihminen kesällä. Myös betoniviidakon hektinen piha voisi nyt yhtä hyvin olla valokuva rauhaisasta taiteilija-ateljeen ympäristöstä. Nurmi ja lampi houkuttelevat lähellensä ottamaan torkut.

Ihanaa, rentouttavaa, lämmintä ja piiiiiitkäääääää kesää jokaiselle!

Nyt on virallisesti kesä. Kuva: Ada Pykäläniemi

Lue myös - yle.fi:stä poimittua