Hyppää pääsisältöön

Supersankarit yhdistävät voimansa - Teräsmies ja Batman samaan elokuvaan

Tuloillaan on jälleen suuri supersankarielokuva kun Justice League yhdistyy valkokankaalla.

Justice League // Kuva: DC Comics

Marvelin supersankarielokuva _The Avenger_s keräsi aivan valtavat lipputulot - tähtihahmot samaan leffaan laittanut projekti on tienannut jo maailmanlaajuisesti 1.3 miljardia dollari ja on kaikkien aikojen kolmanneksi tuottoisin elokuva. Ei siis mikään ihme, että Marvelin pahin kilpailija DC on nyt marssittamassa omat supersankarinsa myös kimppaelokuvaan.

Elokuva-alan päälehti Variety on paljastanut, että Warner Bros. -elokuvastudio alkoi suunnittelemaan DC:n ikonisten hahmojen yhteiselokuvaa jo The Avengersin kuvausten aikana viime vuonna. Nyt on paljastunut, että käsikirjoittaja Will Beall on kaikessa hiljaisuudessa rustannut elokuvaa, joka toisi valkokankaalle supersankaritiimi Justice Leaguen. Eli Teräsmiehen, Batmanin, Wonder Womanin, Flashin, merten hallitsijan Aquamanin, ihmiskoneen Cyborgin, sekä sormuksellaan maapalloa puolustavan Green Lanternin eli suomeksi Vihreän Lyhdyn.

Elokuvaa suunniteltiin jo vuosia sitten. Silloin Justice Leaguen ohjaajaksi oli kiinnitetty George Miller ja kaikki pääosatkin oli jo jaettu. The Social Network -elokuvasta tuttu Armie Hammer oli Batman ja O.C. -nuorisosarjan Adam Brody puolestaan huippunopea Flash. Käsikirjoittajien lakko kuitenkin pisti kapuloita rattaisiin ja vuonna 2008 elokuva kuopattiin lopullisesti.

Nyt jälleen henkiin herätetyssä projektissa tuskin tullaan näkemään samoja näyttelijöitä, eikä rooleihin uskota otettavan edes tähtiä, jotka rooleja elokuvissa nyt näyttelevät. Christian Bale ei tule olemaan Justice League -elokuvan Batman. Tulevan Man of Steel -elokuvan tähti Henry Cavill ei ole Teräsmies ja Ryan Reynolds, joka näytteli Vihreää Lyhtyä viime vuoden elokuvassa jää myös rannalle.

Hollywoodin huipulle kivunnut Beal käsikirjoittaa parhaillaan myös muita suuria elokuvia - hänet on kiinnitetty uuden Tappava Ase -elokuvan käsikirjoittajaksi ja vastaapa hän myös tulevan Logan’s Run -scifistelyn käsikirjoituksesta.

Lähteet: Variety