Hyppää pääsisältöön

Suomalaismuusikot pistävät futiksen arvokisat jopa keikkojen edelle

Ainakin Samae Koskinen, Tommy Lindgren ja Jussi Selo aikovat tapittaa silmä kovana tänään alkavia jalkapallon EM-kisoja.

Tommy Lindgren, Samae Koskinen ja Jussi Selo

Uuden sinkkunsa Läski mulkku aiemmin tällä viikolla YleX:lle soittoon tuonut Samae Koskinen aikoo katsoa joka ikisen EM-pelin. Hän kertoo roudanneensa pelejä varten telkkarin mökilleen ja sopineensa kesän studioajat EM-ottelujen mukaan.

- Oon aika neuroottinen ton suhteen, oon merkannut kalenteriin jokaisen pelin. Se kasvattaa draamaa, että tutustuu joukkueeseen jo alkusarjassa. Studioajat olen sopinut niin, että näen pelit. Ja keikat voi aina vähän sumplia, myöhäistää vaikka soittoaikaa, Ruotsia ja Englantia suosikkeinaan pitävä Koskinen naurahtaa.

Vuodesta 1986 lähtien arvokisoja seurannut Don Johnson Big Band - ja GG Caravan -kokoonpanoista tuttu räpäyttäjä Tommy Lindgren kertoo myös arvokisapelien menneen keikkojen edelle.

- Rovaniemi Rockissa 2006 suosikkimaani Italia pelasi loppuottelussa. Olin onneksi kesän keikkoja buukatessa keikkamyyjän kautta tehnyt selväksi, että finaalin aikana me ei sit todellakaan olla missään lavalla, Lindgren heittää.

Italiaa ja Saksaa kannustavalla Jussi Selolla on selvät suunnitelmat seuraavien viikkojen ajaksi:

- Olen sohvaperunana kotona ja aion katsoa kaikki mahdolliset pelit.

Myös Uniklubi-yhtyeestä tuttu laulaja muistelee futismatsien vaikuttaneen keikkoihin.

- Viime MM-kisojen aikaan keikka myöhästy puoli tuntia, kun matsi meni rankkareille ja jatkoajalle. Jos nyt sattuis olemaan finaali samaan aikaan keikan kanssa, pitäisi soittaa kohteliaasti keikkajärjestäjälle, että voitaisko tätä hommaa miettiä uudestaan. Eihän silloin yleisöäkään varmasti paikalla olisi, Selo naureskelee.

Yle Urheilu seuraa Euro 2012 kisoja.

Lähteet: YleX