Hyppää pääsisältöön

Ilkka Villi: Näytteleminen on aitoa teeskentelemistä

YleX Iltapäivän yksi odotetuimmista vieraista saapui kesäkönsi -kokelaaksi keskiviikkona. Kuuntele haastattelu alta!

Kuvassa näyttelijä, Sonera-mies ja Alan Waken esikuva - Ilkka Villi. // Kuva: Timo "Timppa" Launonen

Näyttelijä Ilkka Villi on monille suomalaisille hyvin tuttu kasvo Sonera-miehenä, videopelihahmo Alan Waken esikuvana ja näyttelijän ammattinsa kautta. Viime syksynä ilmestyneessä Vares -elokuvassa Villi puhuu espanjaa ja soittaa pianoa. Näyttelijällä tuntuu olevan melkoisia erityistaitoja. Vai onko?

- Elokuva on ihmeellinen, koska minähän en soittanut sitä pianoa itse. Sitä se näytteleminen on – aitoa teeskentelemistä.

Julkinen ammatti ei ole kuitenkaan vaikuttanut miehen elämään ja vapaa-aikaan merkittävästi vaikka hän on varsin tuttu kasvo televisiovastaanottimia tuijottaville. Hän on saanut elää rauhassa eivätkä ohikulkijat ole tulleet huutelemaan tälle mainoslauseita.

- Ihmiset tulee hyvin vähän ylipäätään sanomaan mitään. Joskus ehkä huomaa katseista, että joku tunnistaa, mutta eipä juuri, näyttelijä pohtii.

Vuosien varrella Villi on tehnyt paljon erilaisia näyttelijäntöitä niin teatterissa, televisiosarjoissa kuin elokuvissakin, mutta viimeisimpänä mainitussa spektaakkelinomainen pääosa on jäänyt vielä uupumaan. Näyttelijä pääsikin kertomaan haastattelussa unelmaroolistaan.

- Se hahmo olisi moniulotteinen. Se ei ois siinä heti yks yhteen, että tossa se on tollanen tyyppi, vaan sellainen josta kuoriutuu aina uusia kerroksia ja puolia. Sellainen on mielenkiintoista näyttelijälle, että saa pureutua rooliin.

Kuuntele haastattelu kokonaisuudessaan alta, niin tiedät, miksi Villi osaa puhua espajnaa ja kuinka hyvin hän soveltuu Kesäkönsiksi!