Hyppää pääsisältöön

MMMHop ja Trump Vodka - pämppää supertähtien tyyliin

Supertähtien ja tuotebrändien yhteistyö on nykyään arkipäivää ja tähdet edustavat mitä oudoimpia merkkejä alaan katsomatta. Perinteisten vaatemerkkien ja parfyymien lisäksi julkkikset ovat kuumaa kamaa myös alkoholibrändien keulakuvina.

Hanson-veljekset julkaisevat oman oluen. // Kuva: Hanson Official / Facebook

Räppäri-tuottaja Sean 'Diddy' Combs muistetaan Cirok Vodkan hypettämisestä ja näyttelijä Will Ferrel Bud Light -oluen hauskoista mainoksista. Mutta jos on tarpeeksi iso stara, voi julkaista ihan oman merkin!

2009 takaisin yhteen palanneen, 90-luvun ihkuimman poikabändi Hansonin kundit esimerkiksi tykkäävät selvästi oluesta. Pumppu ilmoitti viime talvena julkaisevansa kuulun MMMBop -hittinsä mukaan nimetyn oluen "MMMHop".

Ilmeisesti väkevämmät juomat ovat kuitenkin enemmän se megatähtien juttu. Talousvaikuttaja, viihdemies ja joka paikan höylä Donald Trump esimerkiksi julkaisi vuonna 2006 ytimekkäästi nimetyn Trump Vodkan. Samoilla linjoilla kulkee jenkkiräppäri Pharrel, joka julkaisi 2011 Qream -liköörimerkin. Toisin kuin Trumpin "maailman hienostuneimmaksi vodkaksi" suunniteltu juomabrändi, Pharrelin teinilikööri on suunnattu selvästi naisyleisölle mansikka- ja persikkamakuineen.

Rajanaapurimaa Meksikon perinnelitku tequila on myös jenkkistarojen mieleen. Oman vaatemerkin, ravintolaketjun ja golf-kentän jo omistava Justin Timberlake juo vain omaa, vuonna 2009 julkaistua 901 -premium tequilaansa. Samoille markkinoille on tosin nyt tunkeutumassa veteraaninäyttelijä George Clooney, joka ilmoitti maaliskuussa tuovansa kauppoihin Casamigos -nimeä kantavan tequilansa.

Viinien ystävien lempparitähtönen on Drew Barrymore. Näyttelijättären nimeä kantava pinot grigio -valkkari julkaistiin alkuvuodesta. Rokimpaan menoon sopii paremmin Motörhead -yhtyeen vaniljaiseksi mainostettu Shiraz -punaviini .

Ikioudolla Marilyn Mansonilla on myös oma alkoholibrändi. Rokkari ei kuitenkaan nössöile millään miedommilla substansseilla, sillä artisti pullottaa Mansinthe -nimellä ehtaa absinttia! Gootti-henkeen mustissa pulloissa myytävää myrkkyä on voinut nauttia jo vuodesta 2007.

Mutta osataan sitä Suomessakin! Kukapa ei muistaisi Linda Lampeniuksen super-suosittua, vuosina 1997-2000 Pohjoismaissa myytyä Linda -sidukkaa? Tai mäkikotka Matti Nykäsen siideriä? Tällä hetkellä ainoa myynnissä oleva julkkisjuoma lienee rääväsuu Petri Nygårdin Selvä päivä -vodka.

Lähteet: MTV