Hyppää pääsisältöön

Provinssi-esiintyjät kertovat: Näin festivaali on muuttunut vuosien varrella

Tulevana viikonloppuna Seinäjoella juhlittava Provinssirock marssittaa jälleen lavoille nipun huippuesiintyjiä.

Yleisöä // Kuva: Tomi Mikola

Poets of the Fall -laulaja: On tärkeää näyttää hyvältä, Lapkon Ville Malja: Oman keikan jälkeen kiinnostaa tällä kertaa kaikki Provinssi-esiintyjät ja Stam1nan Hyrde paljastaa: Outoja hetkiä Provinssin takahuoneessakertovat, miten festivaali on heidän mielestään muuttunut vuosien varrella. Tai oikeastaan miten he ovat muuttuneet festivaalin mukana.

- On ollut puhetta muutaman kaverin kanssa, että pitäis ottaa joku kesä taas Provinssi Provinssina. Parkkeerata auto torstaina Törnävän leirintäalueelle ja sekoilla koko viikonloppu niin kuin ennen oli tapana. Nykyään tulee missattua ne parhaimmat jutut, kun istuu tylsästi bäkkärillä ja syö juustosnaksuja, Ville Malja juttelee.

Stam1nan Hyrde on samoilla linjoilla.

- No, siitä on tullut työpaikka, heh. Erittäin vaikea sanoa, miten itse tapahtuma on muuttunut. Tai tavallaan se 2000-luvun ensimmäisen kymmenen puolivälin heavy-buumi lienee jo laimenemaan päin. Muistaakseni silloin oli tämäkin juhla lähinnä mustavaatteisten juhlaa... Hyvä että aalto meni ohi, Hyrde kommentoi.

Havainto pitää paikkansa, sillä tänä vuonna tanssimusiikkia kuullaan Provinssirockissa entistä enemmän.

- Täytyykin sanoo rumpalille, että soittaa tanssibiittiä sit jokaiseen biisiin, ehkä se sopii sit paremmin sinne, Saaresto vitsailee.

Poets of the Fallilla on ollut muutaman vuoden tauko Provinssi-esiintymisistä, joten bändi odottaa keikkaa innolla.

- On mielenkiintoista kattoo, miten se on nyt muuttunut. Ollaan oltu siellä pari kertaa, mutta ei nyt olla oltu pariin vuoteen, mies jatkaa.

YleX on mukana Provinssirockissa.

Lähteet: YleX