Hyppää pääsisältöön

Mezzosopraano Virpi Räisänen luo maailmalla huikeaa uraa

Mezzo Virpi Räisänen, cembalisti Markku Mäkinen ja gambisti Jussi Seppänen.

Suomalainen mezzosopraano Virpi Räisänen luo tällä hetkellä maailmalla huikeaa kansainvälistä uraa. Suomessa häntä kuullaan harvoin ja monille Virpi Räisänen on täysin tuntematon nimi. Miksi näin? Se selviää seuraavasta haastattelusta.

Mezzo Virpi Räisänen.Asiaan on tulossa korjaus. Virpi kertoo, että ensi syksynä hän esiintyy Musiikkitalossa Helsingin kaupunginorkesterin solistina. Orkesteria johtaa silloin John Storgårds ja ohjelmassa on Britteniä. Ja keväällä hän saapuu Helsinkiin levyttämään Luciano Beriota Hannu Linnun ja Radion sinfoniaorkesterin kanssa. Lisäksi syksyllä on tulossa Virpin ja pianotaiteilija Marita Viitasalon levy, mikä sisältää myöhäisromanttista musiikkia.

Cembalisti Markku Mäkinen.Torstai-iltana 14. kesäkuuta Virpi Räisänen onnistuttiin neuvottelujen jälkeen saamaan Suomalaisen barokkiorkesterin solistiksi Urkuyö ja aaria -tapahtumaan Espoon vanhaan kirkkoon. Yle Radio 1 lähettää konsertin to 20.6. klo 19.

Gambisti Jussi Seppänen.Keskiviikkona Virpi Räisänen harjoitteli Länsi-Helsingin musiikkiopiston tiloissa Munkkiniemessä Suomalaisen barokkiorkesterin cembalistin Markku Mäkisen ja gambistin Jussi Seppäsen kanssa. Treenien päätteeksi hän kertoi elämänvaiheistaan ja unelmistaan - joista on tehnyt totta!

Tutustu Virpi Räisäsen johtamaan Oulunsalo soi! -kamarimusiikkitapahtumaan: www.oulunsalosoi.fi

Toimittaja Tiina-Maija Lehtonen - Video Sandra Saulo & Tiina-Maija Lehtonen


Julkaistu 14.6.2012.

Kommentit
 • Nimikkoroolina Pamina – Soiva joulukalenteri

  Rakkaimpia esityksiä Ylen musiikkiarkistosta.

  Soivassa joulukalenterissa esittäytyvät parhaat suomalaiset taiteilijat Yleisradion musiikkiarkistosta. Toisessa luukussa laulaa Mozartin Taikahuilun elokuvaversion Pamina, ole hyvä!

 • Ihanat, rakkaat laulut! – Soiva joulukalenteri

  Musiikkiesityksiä Ylen arkistosta.

  Oopperaa, liediä, ja ennen kaikkea rakkaita suomalaisia lauluja! Soivasta joulukalenterista löydät 24 suomalaista eturivin laulajaa, jotka esittäytyvät Yleisradion arkiston aarteilla aina 1950-luvulta lähtien. Joistakin luukuista löydät myös yllätysnumeroina orkesteri- ja kamarimusiikkia sekä pianokappaleita.

 • Sankaribaritoni äänessä – Soiva joulukalenteri

  Rakkaimpia esityksiä Ylen musiikkiarkistosta.

  Soivassa joulukalenterissa esittäytyvät parhaat suomalaiset taiteilijat Yleisradion musiikkiarkistosta! Klikkaa luukkuja ja pääset kuuntelemaan oopperaa, liediä, suomalaista laulustoa sekä orkesterikappaleita, kamari- ja pianomusiikkia. Ensimmäisessä luukussa esiintyjiä on yhden sijaan kolme, ole hyvä!