Hyppää pääsisältöön

Rölli tähtää Kuuhun

Rölli ylpeilee tietävänsä minkä muotoinen Maa on ja mistä Kuu on tehty.

Rölli kertoo tutkineensa asiaa rakentamalla vanhasta savusaunan pönttökiukaasta itselleen avaruusraketin. Demonstroidessa lähtölaskennan tapahtumia, rintaliivit päässä avaruuskypäränä, todistaa Rölli osaavansa laskea viidestä nollaan - ainakin melkein.

Ennen kuin kuuraketti ehtii edes lähteä nousuun, niin kuuluukin vain tusahdus ja hirvittävää kolinaa. Tuleeko Röllistä ensimmäinen emmentaalinautti?

Teksti: Alex Anttila

Kommentit
  • Haapa klapisee ja sumu pitää ääntä Tiina Harpfin lastenkuunnelmissa

    Tiina Harpf jätti puumerkkinsä Lasten Radion seikkailuihin

    Mustan myllyn mestari ja Velhojuuri ovat esimerkkejä Yle Areenassa olevista lastentuotannoista, jotka Tiina Harpf ohjasi Yleisradiolle 1980-luvulla. Harpfin kuunnelmat klapisevat, helisevät, ja joskus niissä soi aimo annos hiljaisuutta. Juonenkäänteistä löytyy mustaa magiaa ja noitavainoja sekä seikkailunriemua. Päähenkilöitä johdattaa usein uteliaisuus.

  • Reino Paasilinna – kiisteltyjen ohjelmien toimittajasta Ylen kiistellyksi pääjohtajaksi

    Toimittaja Reino Paasilinnasta Ylen toimitusjohtajaksi.

    Reino Paasilinna (s. 1939) oli Yleisradion toimittaja ja myöhemmin myös pääjohtaja, jonka toimittamat ohjelmat synnyttivät keskustelua ja lehtiotsikoita. Ohjelmat olivat usein myös sellaisia, jotka eivät miellyttäneet Yleisradion johtoa. Artikkeliin on koottu joitakin esimerkkejä Reino Paasilinnan toimittamista ohjelmista.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto