Hyppää pääsisältöön

Amerikkalaistohtori lensi kauko-ohjattavalla avaruusaluksella

Tohtori Daniel Fryn mukaan hänen ensikohtaamisensa ulkoavaruuden asukin kanssa tapahtui Yhdysvaltain itsenäisyyspäivänä 1950. Hän pääsi tuolloin kauko-ohjattavan avaruusaluksen kyytiin. Vai tapahtuiko se sittenkin jo vuonna 1949?

Tietolaatikko

Fry julkisti ensimmäisen kohtaamisensa tarinan 1954. Hän suostui jopa valheenpaljastustestiin väitteidensä tueksi, mutta reputti testin. Fry on myös julkaissut kuvaamansa videomateriaalia lentävistä lautasista, mutta nämä nauhat julistettiin tarkemmissa tutkimuksissa väärennöksiksi.
Fry on kirjoittanut aiheesta useita kirjoja. Yhden kirjoissa esitellyn teorian mukaan Fryn tapaamien avaruusolioiden esi-isät olivat alkujaan Maasta lähtöisin.

Tunnettu ufo- ja avaruusolentojen kohtaaja, tohtori Daniel Fry, käväisi vuoden 1970 Euroopan kiertueellaan myös Suomessa. Haastattelussa Fry kertoo ensimmäisestä kokemuksestaan ulkoavaruuden asukkaiden kanssa.

Fryn mukaan ensikohtaaminen tapahtui Yhdysvaltain itsenäisyyspäivän iltana, 4. heinäkuuta 1950. Hän työskenteli tuolloin Yhdysvaltain armeijan palveluksessa Uudessa Meksikossa, White Sands Proving Groundsin rakettialueella.

Kyseessä oli ilmeisesti suuremman emoaluksen lähettämä tiedustelualus, joka keräsi näytteitä maan ilmakehästä. Fry kuvailee tapausta elämänsä mullistavimmaksi.

Kiinnostava yksityiskohta on, että tohtori meni itse välillä sekaisin siitä, milloin mainittu ensikohtaaminen tapahtui. Vuonna 1964 Fry kertoi tapauksen sattuneen jo vuonna 1949. A-studion vuoden 1970 haastattelussa Fry kuitenkin on taas alkuperäisen tarinan kannalla ja mainittu vuosi on jälleen 1950.

Teksti: Ville Matilainen
Lähteet: The White Sands Incident, Daniel W. Fry