Hyppää pääsisältöön

Juhannus kaupungissa? Kukkamekko päälle ja lavatansseihin!

Suurimmat kaupungit luottavat tänä juhannuksena perinteisten lavatanssien voimaan. Helsingissä, Turussa ja Tampereella pistetään jalalla koreaksi Olavi Virran, Carolan ja Laila Kinnusen tahtiin.

Viilennetty juhannusjuoma raikastaa.

Helsingissä viidettä kertaa järjestettävät We Love Helsinki Juhannustanssit ovat muodostuneet jo perinteeksi.

- Heti ekoissa Juhannustansseissa oli 300 metrin jono, eivätkä kaikki mahtuneet sisälle. Nyt meillä on käytössä kaksi tilaa, Kuudes Linja ja Nokia Factory, joihin mahtuu yhteensä noin 1 000 juhlijaa, tapahtuman järjestäjä Timo Santala kertoo YleX:lle.

Helsingissä on kaupunkijuhannuksen viettoon loistavat mahdollisuudet.

- Kaupunki tyhjenee, kun perheet ja vanhemmat ihmiset lähtevät mökille. Helsingissä on mieletön saaristo, jossa voi viettää päivän luonnon helmassa ja mennä illalla juhlimaan. Eikä tarvitse istua sisällä mökissä sateessa.

Makkaranpaistoa ja kukkamekkoja Aurajoen varrella ravintolalaivassa

Turussa luotetaan myös lavatanssien voimaan, kun jokilaiva Katarinan kannella raikaa iskelmämusiikki makkaranpaiston ja koivujen siivittämänä.

- Lavatansseissa on hirveesti nostalgiaa ja hyvää fiilistä, ne ei räyhää lainkaan. Niiden tyylikkyys on myös hienoa, kun naiset pistää kukkamekot ja miehet puvut päälle, kertoo Katarinan Kapteenitar Salla.

Suomalaisten kaupunkilaisnuorten innostus lavatansseihin tulee Sallan mukaan verenperintönä.

- Jengi svengaa iskelmään eri tavalla. Se on jotain mikä on perintönä saatu suomalaisuudessa. Se puhkeaa kukkaan kun kuulee iskelmäbiisejä, Salla arvelee.

50-luvun tunnelmaa Tampereella

Mansesterin juna-aseman edustalla järjestetään juhannusaattona TAMKin opiskelijoiden järjestämä ilmainen lavatanssitapahtuma Tampereen Juhannuslaituri. Happeningi sisältää myös monenlaista oheistoimintaa keppihevosratsastuksesta muotinäytökseen.

Ylen Juhannusjuna myös saapuu juhlien aikaan Tampereelle! Lue Juhannusjunasta lisää täällä.

Tampereella myös voi viettää juhannusta livemusiikista nauttien. Pispalan Tahmelanrannassa esiintyy yhteensä parikymmentä bändiä. Paikan päällä voi myös piipahtaa saunassa ja tietysti pulikoida järvessä.

Lähteet: YleX