Hyppää pääsisältöön

Kotimainen uutuusbändi saa sinut kiinnostumaan elämästä

Tuore kotimainen Pimeys -yhtye on nimestään huolimatta tuonut valoa musadiggareiden elämään.

Pimeys // Kuva: http://www.facebook.com/Pimeysyhtye

Venla Kokkosen viikon tehona soi Pimeys:"Elämä kiinnostaa"

"Pimeys on suomalainen yhtye." Näin tuore kotimainen yhtye itsensä esittelee. Se on totta, muttei koko totuus.

Nelihenkinen Pimeys on aivan uunituore tähti Suomen musiikkitaivaalla. Yhtyeen jäsenet ovat toki olleet kosketuksissa musiikkiin jo pidemmän aikaa - yhtyeksiä on Rex Willeriin, sekä Mannan ja PMMP:n livekokoonpanoihin. Ja tällä hetkellä ainakin Pimeyden Joel kiertää PMMP:n kanssa.

Mutta vasta keväällä 2012 itse Pimeys on julkaissut musiikkia. "Elämä kiinnostaa" -niminen kappale teki suorilta niin suuren vaikutuksen Uuden musiikin iltavuorossa, että se soi nyt Venla Kokkosen viikon tehona.

Pimeyden "Elämä kiinnostaa" ei ole synkkää musiikkia. Se on "hyvänmielenmusiikkia". Siinä on hersyvää kitaraa ja tarttuvaa melodiaa. Se on suomalainen riisutumpi ja kevyempi versio The Vaccinesista ja Arctic Monkeysta. Se on suomenkielistä indiepoppia, jossa on mausteena brittirokkia. Se on sekoitus paljosta hyvästä, ja se toimii.

Kiinnostaako elämä? Kutsuuko Pimeys? Kommentoi Venlan tehoa!

Kuuntele näyte: