Hyppää pääsisältöön

Kuinka paljon tavaraa on tarpeeksi?

All I Own. Kuvat: Sannah Kvist.

Ruotsalainen valokuvaaja Sannah Kvist heräsi tavarapaljouteen muuttaessaan asunnosta toiseen. Se sai hänet haastamaan itsensä tavaran vähentämiseen ja tutkimaan ihmisten suhdetta omaisuuteensa. Tästä syntyi valokuvasarja All I Own, jossa ruotsalaisopiskelijat poseeraavat uusissa opiskelijakämpissään muuttokuormansa kanssa.

Kvist kuvaa 80-luvulla syntyneitä nuoria, joita monesti syytetään kulutuskulttuurin kakaroiksi. Kvist näkee heidät kuitenkin toisin, hänen kuvaamansa nuoret olivat kovin antimaterialistisia ja tiedostavia.

Mitä nuori ihminen tarvitsee arkeensa, mitkä tavarat ovat todella tärkeitä? Katso kuvat. Niistä näkee, mikä erilaisille nuorille on tärkeää, mutta samalla ne saavat ajattelemaan; miltähän omaisuuden määrä näyttäisi, jos kuvattaisiin nuoria ympäri maailmaa - luultavasti moneen muuhun verrattuna näiden ruotsalaisten omaisuus on suuri, vaikka kaikkilla ei olekaan vielä Macin läppäriä tai taulutelkkaria.

Projekti sai Kvistin itse vähentämään omaisuuttaan rekka-autollisesti pariin Ikean kassiin. 100 tavaran haaste on siis ilmassa edelleen.

All I own. KUva: Sannah Kvist

All I own. Kuva: Sannah KvistAll I own. Kuva: Sannah Kvist

All I own. Kuva: Sannah KvistAll I own. Kuva: Sannah KvistAll I own. Kuva: Sannah KvistAll I own. Kuva: Sannah KvistAll I own. Kuva: Sannah KvistKUVAT: All I Own, Sannah Kvist, julkaistu taiteilijan luvalla.

Linkit:

Lue myös - yle.fi:stä poimittua