Hyppää pääsisältöön

Mutkia matkalla Muumimaailmaan

Muumimaailman vaiheet Naantalissa ovat olleet seikkailua, talousvaikeuksia ja selviytymistä. Alunperin Muumimaailman rakentamista Naantaliin vastustettiin, mutta paikasta tuli nopeasti Suomen suosituin kesävierailupaikka.

Alkujaan Turussa vastatuuleen joutunut Muumimaailman rakennushanke sai osakseen paljon vastustusta myös Naantalissa. Vastarinnasta huolimatta Muumimaailma kohosi Naantaliin ennätysajassa ja kesällä 1993 Euroopan ainoan Muumimaailman avajaisvieraana nähtiin itse Tove Janssonkin.

Parin vuoden sisällä suosittu matkailukohde oli kuitenkin talousvaikeuksissa. Velkoja kertyi yli 10 miljoonaa markkaa. Muumimaailman kohtalo oli vaakalaudalla. Taloussaneerauksen jälkeen Muumimaailma alkoi kuitenkin tuottaa voittoa. Eivätkä rahasotkut olleet häirinneet muumien kesäpaikan suosiota, vaan matkailijoita saapui ennätysmäärä kesä toisensa jälkeen.

Kesävieraiden lisäksi Muumimaailmaan saapuu joka kaudeksi kesätyöntekijöitä sonnustautumaan muumien pukuihin. Kesä-Nuuskamuikkuselle työpäivän kohokohta on, kun onnellisena hymyilevä lapsi kertoo juuri Nuuskamuikkusen olevan hänen suosikkihahmonsa.

Keskustele