Hyppää pääsisältöön

Tupacia ampunut tunnusti teon

Hip hop -maailmaa vuonna 1994 järisyttänyt ampumavälikohtaus on vihdoin selvinnyt.

Tupac Shakur // Kuva: 2pac.com

Vaikka Tupac Shakur ei kuollut kuin vasta kahta vuotta myöhemmin Las Vegasissa, täysin toisen pyssyselkkauksen jälkeen, voidaan vuoden 1994 New Yorkin tapausta pitää länsi- ja itärannikon rap-sodan alkupamauksena.

New Yorkin Quad Recording -studioiden ulkopuolella tapahtunut ampuminen ja ryöstö oli pitkään mysteeri. Tupac itse tosin räppäsi parantumisensa jälkeen tapahtuneesta useassa biisissä ja syytti Against all Odds -kipaleella levypomo James Rosemondia teosta.

Oikeaan osui:

Myös Jimmie Henchman -nimellä tunnettu ja Czar Entertainment -tuotantoyhtiötä pyörittänyt Rosemond nimittäin myönsi ampumisen. Huumesyytöksisen ja muiden metkujen johdosta viranomaisten kuulustelema Rosemond paljasti maailmaa askarruttaneen tosiasian lieventääkseen tulevia kakkujaan, kertoo Village Voice.

Tosin, syytteitä ampumisesta ei enää voisi muutenkaan nostaa, sillä New Yorkin omien säädösten mukaan rikos on jo vanhentunut.

Mutta karmapa korjaa: Tupac itse käänsi mukavat kipurahat ammutuksi joutumisestaan ja rannikoiden välisestä jengisodasta räppäämällä. Rosemondia puolestaan odottaa elinkautinen huumejupakkansa takia.

Lähteet: Billboard