Hyppää pääsisältöön

Wannabe Ballerinas – aikuisena ballerinaksi

Wannabe Ballerinas on katu-uskottavasta tyylistään tunnettu helsinkiläinen aikuisbalettiryhmä. Koreografioissa yhdistyvät niin klassisen baletin liikekieli kuin indie-musiikki.

Wannabe Ballerinas sai alkunsa vuonna 2004, kun ryhmän koreografi Henna Riikonen ryhtyi pitämään ystävilleen balettitunteja. Muutaman vuoden harjoittelun jälkeen Riikonen alkoi suostuttelemaan aikuisia balettioppilaitaan myös esiintymään. Lopulta tytöt suostuivat lavalle, ja syntyi omaperäinen ja hauska balettiryhmä Wannabe Ballerinas.

Suosittu aikuisbalettiryhmä koostuu 23-37 -vuotiaista naisista. Osalla ballerinoista on aiempaa kokemusta baletista tai tanssista, mutta ryhmässä tanssii myös vasta-alkajia. Tasoerot eivät haittaa, koska tanssiryhmän päätavoitteena on luoda positiivista energiaa ja hyvää mieltä sekä tanssijoille että yleisölle.

Rennolla asenteella balettiin suhtautuva WannabeBallerinas on nähty muun muassa tanssimassa Helsingin kaduilla tennareissa ja tyllihameissa. Viime vuosina suosittu tanssiryhmä on ollut tuttu näky myös monissa Helsingin kulttuuritapahtumissa kuten Taiteiden yössä.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto