Hyppää pääsisältöön

Mansikoita, samppanjaa ja salonkimusiikkia

Oopperalaulaja Lilli Paasikivi.

Oopperalaulaja, Pyhäniemen kartanon kesäkonserttien taiteellinen johtaja Lilli Paasikivi voitti perjantaina 29.6.2012 taidekesän avajaisten epävirallisen hattukilpailun hulppealla luomuksellaan. Lillin hatun on suunnitellut jo muutama vuosi sitten erityisesti tätä tarkoitusta varten pukusuunnittelija Erika Turunen. Lilli Paasikivi kertoi herrasmiestoimittaja Janne Koskiselle tulevista konserteista ja unelmistaan Pyhäniemen taustalla.

Katso kuvia Pyhäniemen taidekesän kutsuvierasavajaisista!

Ja lisää hattuja, katso ja tykkää!

Katso Lilli Paasikiven haastatteluvideo

Haastattelu Janne Koskinen - Video Tiina-Maija Lehtonen

Julkaistu 30.6.2012

Kommentit
  • Säveltäjä Olli Kortekangas hurahti oopperaan – Musiikin syntymäpäiväkalenteri

    Onnittelemme syntymäpäivänä 16. toukokuuta!

    Olli Kortekankaan surrealistinen esikoisooppera Short Story vuonna 1980 oli nuoren vihaisen Korvat auki –säveltäjän vastaveto Suomen viralliselle Karvalakki-oopperakulttuurille. Short Storyn jälkeen Kortekangas on säveltänyt lukuisia oopperoita. Hän kutsuu oopperaa fantastiseksi taidemuodoksi ja nauttii oopperoista myös vapaa-ajallaan.

  • Suomen italialaisin tenori Veikko Tyrväinen – Musiikin syntymäpäiväkalenteri

    Muistamme syntymäpäivänä 16. toukokuuta.

    Toukokuun 16. päivänä syntynyt Veikko Tyrväinen (1922–1986) kuuluu Suomen unohtumattomimpiin tenoreihin. Pajatso-ooppera saatiin Tyrväisen laulamana televisioon, mutta radiolaulajaa hänestä ei tullut. Sattumusten kautta Neuvostoliiton radiosta äänitteitä löytyy kymmenittäin.