Hyppää pääsisältöön

Samuli Putro visioi erikoiskonsertin: Pääsylippuun kuuluu soutuvene, mutta ei vessaa

YleX Aamun Ile ja Matti sekä Samuli Putro ideoivat loistavan erikoiskonsertin suorassa radiolähetyksessä.

Samuli Putro YleX Aamun vieraana // Kuva: Hanne Kautto

Samuli Putro kertoi YleX.lle miten häntä alkoi äskettäin vanha suola janottamaan.

- Luovuin sähkökitaran soittamisesta vuonna 2007. Silloin tuntui hyvältä idealta soittaa akustisia soittimia, mutta kaikkeen kyllästyy. Oli yllättävän vaikeaa opetella uudelleen soittamaan viiden vuoden tauon jälkeen, joten olen nyt vain ollut mökillä ja tuutannut särökitaraa täysillä, Putro naureskelee.

YleX Aamun Matti kertoi toivovansa, että Putro ja Uuden musiikin ilta- ja aamuvuorojen kaljupäinen tuottaja Kortti hankkisivat vierekkäiset mökit. Kortti nimittäin on kertonut suunnitelmistaan laittaa laiturin nokkaan rumpusetin. Tästä intoutuneena kolmikko keksi hienon idean erikoiskonsertille.

- Olisi ihan mahtava näkymä, kun kaljut kaverit pönöttäisi laiturilla, toinen hakkaa rumpuja täysillä ja toinen ulvottaa sähkökitaraa, Putro visioi.

Bändit soittajat soittaisivat järven eri laidoilla ja bändin nimi voisi miesten mukaan olla Yli järven yhtye.

- Ihmiset, jotka ostaisi aika kalliit pääsyliput, tulisivat veneellä keskelle järvelle. Pääsylippuun kuuluisi soutuvene, ei vessaa, ei kellaria. Miljoonasade-yhtyehän heitti erikoislaatuisia konsertteja kuumailmapallossa ja uima-altaalla, mutta tässä Yli järven yhtyeessä, siinä on kyllä ideaa, mies pohtii.

Lähteet: YleX