Hyppää pääsisältöön

Tässä on Kesä-Könsi vuosimallia 2012!

YleX Iltapäivän järjestämän kilpailun alkuvaiheessa jo kärkipaikalle kiilannut Ilkka Villi pysyi ykkösenä koko Kesä-Könsi -äänestyksen ajan ja voitti lopulta suvereenisti. Miekkosella on selvät suunnitelmat valintansa juhlistamiseen.

Kuvassa näyttelijä, Sonera-mies ja Alan Waken esikuva - Ilkka Villi. // Kuva: Timo "Timppa" Launonen

Videopelihahmo Alan Waken esikuvana, Sonera-miehenä ja ammattinäyttelijänä tunnettu Ilkka Villi lakaisi kilpailijansa Ali Jahangirin ja Jani Toivolan laudalta suvereenin äänestystuloksen voimin. Hän otti voittonsa vastaan varsin nöyrin mielin torstaina, kun YleX Iltapäivä tavoitti tuoreen könsin puhelimitse.

- Onhan tää nyt ihan käsittämätön tunne ja iso juttu paitsi mulle, mutta myös koko ihmiskunnalle, Villi lataa kärkeen.

Näyttelijällä on selvä visio voittonsa juhlistamisen suhteen sosiaalisessa mediassa, sillä hän aikoo liittyä pikimmiten Twitteriin rummuttamaan saavutettua menestystä. Ensi käden toimenpiteet ovat tätäkin selkeämmät.

- Mulla on semmonen banderolli, jota mä olen nyt tohon talon etusivulle laskemassa, että sillä aloitetaan ja ne näkevät, jotka kävelevät ensimmäisenä ohi. Mulla on myös megafoni, jolla ajattelin heittää jotain huutojuttua tuolta katolta.

Kaikki Kesä-Könsi -kokelaat joutuivat tiukkaan tenttiin ennen julkista äänestystä ja lopullista valintaa. Villi otti kisassa tietoisen riskin, sillä hän kertoi haastattelussa rohkeasti pukeutuvansa kesäisin tätinsä vanhoihin vaatteisiin, kun ei ole alasti.

- Ajattelin, että tähän se kaatuu koko könsi-kisan voitto tai sit se voi olla mun valtti. Nyt sitten osoittautui niin, että se saattoi olla mun tie-breaker eli tähän se ratkesi. Niin mä uskon.

Tuore Kesä-Könsi ei aio jäädä juhlimaan valintaansa pitkäksi aikaa, sillä häntä odottaa aivan uudenlaiset haasteet tämän voiton myötä. Suuri könsin valta-asema kulkee käsi kädessä oman maineen puolustamisen kanssa.

- Ei tässä ehdi kyllä ihan hirveästi juhlimaan, koska mulla alkaa välittömästi valmistautuminen tuohon Könsi-Universum -kisaan. Nyt ei voi höllätä, koska tää oli tällainen välietappi tavallaan, Villi päättää ja suuntaa katseensa kohti tulevia haasteita.