Hyppää pääsisältöön

Nuorten mielestä homous on luonnollista

Nuoret suhtautuvat suopeasti homoihin ja lesboihin. Saman sukupuolen edustajaan ihastuminen kuulostaa silti monien mielestä jo hyvin epätodennäköiseltä.

Jos tyttö ihastuu toiseen tyttöön, onko silloin automaattisesti lesbo? Tähän ja muihin homoseksuaalisuuteen liittyviin kysymyksiin saadaan vastaus asiantuntijoilta nuortensarja Superfarmissa.

Katugallupissa haastatellut nuoret hyväksyvät homoseksuaalisuuden, vaikka se joidenkin mielestä on lähinnä vain muoti-ilmiö.

Suurin osa haastatelluista nuorista ei usko, että koskaan ihastuisi samaa sukupuolta olevaan. Toista mieltä on kuitenkin 15-vuotias jyväskyläläinen Ella, joka huomauttaa, että naiset ovat aivan yhtä viehättäviä kuin miehet.

Tietolaatikko

Superfarmia esitettiin vuosina 2006 ja 2007. Se oli nuorten ja lasten viihteellinen makasiiniohjelma, jonka juontajina toimivat Juuso Pekkinen, Soheila Mikkonen ja Emilia Neuvonen. Sarjassa puhuttiin nuoria kiinnostavista aiheista, kuten seksistä. Mukana oli myös sketsisarjoja.

Teksti: Sonja Fogelholm

  • Tehtaan varjossa – työläisnuorukaisen pyrkimys henkiseen kasvuun

    Toivo Pekkasen läpimurtoteos neliosaisena sarjana.

    Tehtaan varjossa on työläiskirjailijana tunnetun Toivo Pekkasen osin omaelämäkerrallisia aineksia sisältävään läpimurtoteokseen perustuva neliosainen tv-elokuva. Sisällissodan jälkeiseen aikaan sijoittuva romaani ilmestyi 1932.

  • Kapea vyötärö ja muhkea kellohelma – ompele itsellesi 1950-luvun mekko!

    Anna-Liisa Tiluksen mekon kaavat tässä artikkelissa.

    Maaseudulta maailmalle -ohjelman ensimmäisessä osassa Anna-Liisa Tiluksen yllä on pehmeästä villakankaasta tehty mekko. Tästä artikkelista löydät kaavat ja ohjeet 1950-luvun mukaisen mekon tekemiseen! Maaseudulta maailmalle -sarja Areenassa Anna-Liisa Tiluksen yllä nähtävä mekko on aito 1950-luvun vaate, joka löytyi Ylen puvustosta. Sen materiaalina on käytetty pehmeää villakangasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto