Hyppää pääsisältöön

Nuorten mielestä homous on luonnollista

Nuoret suhtautuvat suopeasti homoihin ja lesboihin. Saman sukupuolen edustajaan ihastuminen kuulostaa silti monien mielestä jo hyvin epätodennäköiseltä.

Jos tyttö ihastuu toiseen tyttöön, onko silloin automaattisesti lesbo? Tähän ja muihin homoseksuaalisuuteen liittyviin kysymyksiin saadaan vastaus asiantuntijoilta nuortensarja Superfarmissa.

Katugallupissa haastatellut nuoret hyväksyvät homoseksuaalisuuden, vaikka se joidenkin mielestä on lähinnä vain muoti-ilmiö.

Suurin osa haastatelluista nuorista ei usko, että koskaan ihastuisi samaa sukupuolta olevaan. Toista mieltä on kuitenkin 15-vuotias jyväskyläläinen Ella, joka huomauttaa, että naiset ovat aivan yhtä viehättäviä kuin miehet.

Tietolaatikko

Superfarmia esitettiin vuosina 2006 ja 2007. Se oli nuorten ja lasten viihteellinen makasiiniohjelma, jonka juontajina toimivat Juuso Pekkinen, Soheila Mikkonen ja Emilia Neuvonen. Sarjassa puhuttiin nuoria kiinnostavista aiheista, kuten seksistä. Mukana oli myös sketsisarjoja.

Teksti: Sonja Fogelholm

  • ”Tervetuloa rahinan pariin!” – Kansanmusan legendat ja kadonneet taitajat tallentuivat Ylen muinaisille pikalevyille

    1930-luvun ääniaarteita sarjassa Ylen kansanmusiikkipatinaa.

    Suorakaiverruslevyt olivat aikanaan mullistava äänitystekninen uutuus. Niille tallentuivat 1930–1950-lukujen suomalaisen juurimusiikin tärkeimmät osaajat, osa heistä myöhempiä folklegendoja, jotkut unohdettuja, monet jo tuolloin katoamassa olleen maailman viimeisiä edustajia. Ylen varastoihin unohtuneet ääniaarteet nostettiin vuonna 1991 päivänvaloon sarjassa Ylen kansanmusiikkipatinaa, joka on nyt kokonaan kuunneltavana Elävässä arkistossa ja Yle Areenassa.

  • Suomalaiset taistelivat puukot tanassa vapaan Viron puolesta 1919

    Liki 4 000 suomalaista soti Viron vapaussodassa.

    Loppuvuodesta 1918 puhjennut Viron vapaussota sai lähes neljätuhatta suomalaista ylittämään Suomenlahden taistellakseen siellä vapaaehtoisjoukoissa bolševismia vastaan. Osa lähteneistä oli vasta kouluikäisiä nuorukaisia. Vuonna 1993 valmistunut Untamo Eerolan ytimekäs dokumentti antaa puheenvuoron sekä heille itselleen sekä virolaisille: millaisen hengen vallassa sotaa käytiin entä millaisista teoista suomalaiset Virossa muistetaan? Dokumentti sisältää runsaasti arvokasta arkistomateriaalia.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto