Hyppää pääsisältöön

Kykyjenetsijä ihastui suomalaismusaan Ruisrockissa – tämä bändi voisi breikata Briteissä

Isobritannialaisen Play It Again Sam -indielevylafkan A&R-manageri innostui Ruisrockissa suomalaisesta musiikista.

Brittiläisen Play It Again Sam -levy-yhtiön Pip Newby // Kuva: Maria Rautio

Suomeen eilen perjantaina varta vasten verkostoitumaan saapunut brittiläinen kykyjenetsijä Pip Newby oli ehtinyt käydä jo usean suomalaisbändin keikalla.

- Näin Reginan ja GG Caravanin ja Stam1nan, joka oli aivan loistava. En ollut aiemmin kuullut Stam1nasta, mutta se oli todella kova. Se oli todellista metallia ja heillä vaikutti olevan huumorintajua, vaikka sanoista en mitään ymmärtänytkään, Newby kertoo YleX:lle.

Mies ei kuitenkaan näe edellä mainituilla yhtyeillä olevan saumaa menestyä kaupallisesti Iso-Britanniassa, koska niiden laulukieli on suomi. Sen sijaan eräällä suomalaisyhtyeellä Newby näkee olevan potentiaalia menestyä myös Briteissä.

- Olen nähnyt French Filmsin livenä pari kertaa, he ovat todella cool, todella energinen livebändi. Siihen minunkin on helppo päästä sisään, koska laulukieli on englanti. Isoin kitarabändi Briteissä on viime vuosina ollut The Vaccines, ja tässä on vähän sitä samaa, melodisen punkin kaikua.

Mies aikoo ehdottomasti mennä katsomaan French Filmsin keikkaa huomenna sunnuntaina.

- Heistä kuhistaan jo paljon kotipuolessa ja heidän Lontoon-keikoilla on aina paljon väkeä. Olemme puhuneet levy-yhtiössä heistä jo paljon, katsotaan miten heidän käy.

Kun indiemusiikista kerran on kyse, YleX vinkkasi kykyjenetsijälle myös Stockers!:ista sekä Disco Ensemblestä. Jo kuvailujen perusteella mies innostui yhtyeistä.

- Kuulostaa hyvältä, täytyy tutustua, mies lupaa.

Lähteet: YleX