Hyppää pääsisältöön

Mahtuvatko lihakset ja järki samaan vartaloon?

Mr. Serena -bodykilpailun showkierroksella udeltiin kehonrakentajien mielipiteitä lajiin liittyvistä stereotypioista. Entäpä onko bodattu mies seksikäs? Kilpailutuomarina toimineella Wilma "Hantta" Schlizewskillä oli vastaus valmiina.

"Jos voittaisin lotossa, ostaisin kaksituhatta bodaria kotiin ja tuijottaisin niitä aamusta iltaan. Mikään ei ole maailmassa ihanampaa kuin mies, jolla on lihakset." Wilma Schlizewski ei peitellyt intohimoaan kehonrakentajiin.

Vuonna 1992 vesipuisto Serenassa järjestetty Mr. Serena -bodykilpailu herätti mielipiteitä myös vesipuiston kävijöiden keskuudessa. Bodarit joutuivat perustelemaan harrastuksensa mielekkyyttä ja paljastamaan mitä mieltä he ovat lajiin vahvasti liittyvistä stereotypioista.

"Sehän on niin, että kun hauislihas kasvaa niin aivot pienenee", veisteli kehonrakentaja Jari-Pekka Pulkkinen.

 • Suomalaisissa tapahtumissa marjastetaan kilpaa, neulotaan hevisti ja maistellaan valkosipulia

  Elävän arkiston kooste omaleimaisista tapahtumista.

  Kun tutkii tarkemmin kotimaamme tapahtumatarjontaa, saattaa helposti leuka loksahtaa kohti Kiinaa. Valikoimastamme löytyy maailmanlaajuiseen suosioon kohonnutta eukonkantoa ja saappaanheittoa, mutta myös vittuilua ja valehtelua. Elävä arkisto koosti yhteen muutamia kilpailuja ja tapahtumia, joita leimaavat omaperäisyys ja hyväntuulinen hulluttelu.

 • Crazy-jännärit Kurvin & Kurvin toilailuista olivat kielellistä ilotulitusta - Pentti Siimes hurmasi pojan roolissa

  Jännärikuunnelmat vievät hilpeille 1960- ja 1970-luvuille

  Olavi Neva käsikirjoitti 1960-1970-luvuilla Yleisradiolle seitsemän jännityshupailua, joiden kielellinen ilotulitus riemastuttaa nykykuulijaakin. Kuunnelmasarjojen keskiössä on isän ja pojan pyörittämä etsivätoimisto Kurvi & Kurvi. Kurvien seikkailuissa on dekkarijuonen sekä kaikenkattavan hupsuttelun ohella myös annos romantiikkaa sekä vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Pääosassa poika-Kurvin roolissa taiteilee useimmissa sarjoissa näyttelijä Pentti Siimes.

 • Laulukokeet-draama vuodelta 1975 on säilyttänyt ajankohtaisuutensa

  Pieni elokuva ennakkoluuloista ja niiden voitttamisesta.

  Kukapa, ainakaan vanhan kansakoulun käynyt, ei olisi hermoillut koulun laulukokeita. Koko luokan edessä, opettajan ankaran valvovan katseen alla pitää laulaa yksin joku omavalintainen laulu. Pelottavaa, varsinkin jos ei ole mikään satakieli. Pelottava on laulukoe myös Raili Ruston ohjaaman elokuvan Laulukokeet vuodelta 1975 päähenkilölle, vaikka eri syystä.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto