Hyppää pääsisältöön

Pissiksillä on aina hauskempaa

2000-luvulla teinitytöt saivat uuden nimen: pissis. Pissiksiksi, eli pissaliisoiksi alettiin kutsua yläasteikäisiä tyttöjä, jotka pukeutuivat merkkivaatteisiin, vilauttivat stringejään, polttivat tupakkaa, joivat siideriä, pissasivat julkisella paikalla ja itkivät humalassa. Yhtäkkiä heitä oli kaikkialla.

Pissismiin kuuluu myös raju meikkaaminen sekä yltiöpäinen kiroileminen. Lissujen perussanastoon kuuluvat hihkaisut kuten "ihQdaa" ja "lol". Pissiskaverit kutsuvat toisiaan tuttavallisesti raxuiksi.

Nuortensarja Superfarmissa pissiksille omistettiin oma inserttisarja. IhQraksuissa seurattiin 25 jakson ajan kolmen pissaliisan, Pamzien, Suzkien ja Jonsqun edesottamuksia. He kohtaavat arkipäivän ongelmia ja ratkovat niitä. Harmia aiheuttavat koulukirjojen liian suuri koko, liian tiukka opettaja sekä tyttöjen yhteinen ihastuksen kohde Jussi.

Vaikka pissis usein onkin vain helppo haukkumasana, voi nimittelijän äänestä joskus havaita pienen kateuden siemenen. Ja miksei? Jos tosielämän pissikset muistuttavat vähääkään Pamzieta, Suzkieta ja Jonsqua, eivät asiat ole aivan huonosti. Heillä on aina hauskaa. Siis ihan sup3r ihQa!

Kommentit