Hyppää pääsisältöön

Flow-artisti sai Radioheadin Thom Yorken levylleen - perui kaikki kesän keikkansa

Flying Lotuksen oli määrä esiintyä Helsingin Flow'ssa. Toisin kävi.

Thom Yorke Portugalissa, heinäkuussa 2012. // Kuva: EPA/JOSE SENA GOULAO

Flow Festival tiedotti perjantaina, ettei kovasti odotettu Flying Lotuksen festarikeikka Helsingin Suvilahdessa toteudukaan.

Perjantai-iltaan kiinnitetty, genrerajat rikkova kokeellisen elektron erikoismies ilmoitti nimittäin peruvansa koko kesäkiertueensa. Syyksi jenkkituottajan leiristä ilmoitettiin FlyLon halu keskittyä tulevaan albumiinsa.

Tänään maanantaina Rolling Stone puolestaan uutisoi legendaarisen Radiohead -yhtyeen keulamies Thom Yorken kollaboroivan levyllä. Kyseessä ei olisi ensimmäinen kerta kun musamiehet tekevät yhteistyötä - Yorke on aiemminkin laulanut Flying Lotuksen levyllä, vuonna 2010 ilmestyneellä Cosmogrammalla.

Suomen päässä Flow Festival -järjestäjät eivät jääneet istumaan laakereilleen, vaan ehtivät jo ilmoittaa kiinnittäneensä uuden artistin oharit tehneen FlyLon tilalle.

Flow’n perjantai-illassa tullaan nimittäin näkemään modernin hiphopin kuumimpiin tuottajanimiin lukeutuva amerikkalainen biittivelho AraabMuzik, joka on viime vuosina kohonnut lukuisien artistien (muun muassa Cam’ron, The Diplomats, Busta Rhymes) taustavaikuttajasta näyttävien live-vetojen tekijäksi, Flow Festival tiedottaa.

Lähteet: NME, Flow Festival