Hyppää pääsisältöön

Kotimaisen indielupauksen erilainen tuhkimotarina

Täysin puun takaa ilmestynyt Laran esikoisalbumi on yksi vuoden kovimmista julkaisuista.Kuuntele näyte:

Artisti Laran promokuva, jossa valkoista taustaa vasten hymyilevä lähikuva Larasta. // Kuva: Lara.fi / Lara

LARA: TEETH TO MATCH OUR WOUNDS

Omatoimisuus on kovaa valttia musiikkimaailmassa. Mitään et saa ilmaiseksi, ellet tee asioiden eteen itse mitään. Viime aikoina nuoret suomalaiset naiset ovat omalla toiminnallaan saaneet oman uransa nousukiitoon. Viime aikoina paljon soinut Jannika B on valinnut kaupallisemman linjan ja nyt esittelyssä on vaihtoehtoisemmalla polulla seikkaileva Lara.

Laran hiljattain digitaalisena julkaistu esikoisalbumi End Of Part One on syntynyt indieguru Artturi Tairan (Rubik) suosiollisella avustuksella. Lara oli erään Rubik keikan jälkeen painunut Artturin juttusille ja tuosta hetkestä alkoi yhteisen projektin työstäminen.

Vaikka kappaleiden sovitukset ovat hyvin rubikmaisia, eivät ne kuitenkaan olisi niin hyviä ilman Laran biisintekotaitoja. Levyltä löytyy iso nippu niin koskettavia kuin tarttuviakin kappaleita. Sopivissa määrin indiehäröilyä ja koukuttavia melodioita. Tarttuvimmin tuota kavaa noudattaa upeasti nimetty tehobiisi Teeth to Match Our Wounds. Se on muuten teatterikriitikko Kenneth Tynanin keskimä lause, josta Peter Gabriel oli aikeissa tehdä laulun. Ei tehnyt, joten Lara teki.

End Of Part One on erittäin väkevä pelinavaus ja sen perusteella voidaan odottaa suomalaiselle indiekentälle pitkäikäistä vahvaa tekijää Laran muodossa. Tämä ei jää tähän!