Hyppää pääsisältöön

Reginan Iisa pyrkii aktiiviseksi sanoittajaksi sekä soolouralle

YleX:n Riimien välistä -sarja esittelee suomalaisia nuoren polven sanoittajia ja heidän työtapojaan. Tällä viikolla tutustutaan Reginan Iisan sanoituksiin.

Reginan Iisa Pykäri // Kuva: Juhani Kenttämaa / YleX

Iisa Pykäri on parhaiten tunnettu Regina-yhtyeen solistina ja sanoittajana. Pääbändinsä lisäksi rouva on ottanut asiakseen tehdä enemmän sanoituksia myös muille artisteille. Iskelmätaiteilijoiden lisäksi mm. Laura Närhi on napannut repertuaarinsa sanomakseen Iisan tekstejä.

- Reginalla on hyvin omintakeinen maailma, jonka pohjalle kappaleiden tekstejä rakennan. Vaikka olenkin pääasiallinen sanoittaja, sanoitusprosessiin osallistuu koko bändi. Muille artisteille sanoittaessa minulle yleensä annetaan raamit, millaista tekstiä haetaan, jonka jälkeen hyppään keskelle ajatusmaailmaa ikäänkuin jonkun toisen housuihin.

Tämän lisäksi Iisa on parhaillaan työstämässä omaa sooloprojektia, josta hän ei vielä uskalla liikaa paljastaa, mutta sanoitusten suhteen mennään Reginaa henkilökohtaisemmilla vesillä.

Iisan sanoituksia dominoi tunnistettavan laulutyylin lisäksi myös tietynlainen estetiikka, joka on innostanut myös ulkomaalaisia kiinnostumaan suomenkielestä.

- Aina välillä tulee viestejä ja kommentteja, joissa kerrotaan, kuinka kauniilta kappaleittemme sanat kuulostavat, vaikka asianosainen ei ymmärrä sanakaa laulamastani. Minulle on hyvin tärkeätä tekstin muoto- ja tyyliseikat, joiden lisäksi valitsen kauniisti soljuvia sanoja, välillä vaikka tekstin sisällön kustannuksella.

Lähteet: Riimien välistä -haastattelu