Hyppää pääsisältöön

Paula Vesala: Harjoittelin biisinkirjoitusta kirjoittamalla runoilijoiden runoihin lisää säkeistöjä

Uuden musiikin aamuvuoron Juhani Kenttämaan toimittamassa Riimien välistä -ohjelmasarjassa tutustutaan tällä viikolla Paula Vesalan tiehen yhdeksi Suomen arvostetuimmaksi sanoittajaksi.

Paula Vesala Ruisrockissa. // Kuva: Tomi Mikola/YleX

Nuorena kansanmusabändissä mukana ollut Paula Vesala kertoi tehneensä paljon Suomen kansalliseeposten innoittamia tekstejä.

- Aloin Kalevalan ja Kantelettaren nojalla kirjoittamaan omia biisejä yläasteella. Kierrettiin kansamusabändin kanssa paljon Euroopassakin. Siihen aikaan kirjoitin ekoja omia biisejä, Paula muistelee.

Paula kertoo tiedostamatta harjoitelleensa biisinkirjoitusta kirjoittamalla runoilijoiden runoihin lisää säkeistöjä.

- Ihan ensimmäisiä isoja kirjoittamiani biisejäni oli, kun kirjoitin Helena Anhavan runoon lisää säkeistöjä ja kertsin. Vesa-Matti Loiri levytti sen vuosia, vuosia myöhemmin. Se on mulle rakas biisi. Hienoa, että Vesa-Matti sen levytti, mutta pienenä mä sen tein, tosi nuorena.

Paula Vesalan säveltämä ja sanoittama Ei tullutkaan äänettömyys -kappale löytyy Vesa-Matti Loirin vuonna 2009 ilmestyneeltä albumilta Hyvää puuta. Tällä viikolla Uuden musiikin aamuvuorossa kuullaan joka päivä Paula Vesalan haastatteluja.

Lähteet: YleX