Hyppää pääsisältöön

Yli 700 suomalaista äänesti: Tämä oli alkukesän suvereenisti paras festarikeikka

YleX:n Paras festarikeikka -skabaan vastasi yhteensä 732 festarikävijää. Yli 60 eri keikkaa sai ääniä, mutta voittajasta ei ollut epäilystäkään.

Yleisöä Chisun keikalla // Kuva: Tomi Mikola

YleX:n Paras festarikeikka -kilpailun voittaja otti suvereenisti peräti 12 prosenttia kaikista äänistä. 91 äänellä alkukesän parhaan keikan heitti - tattadaa - Michael Monroe Ruisrockissa (katso keikka täältä)!

Michael Monroen synttärikeikka oli monella tapaa ikimuistoinen.

- Jos ihmiset itkee, nauraa, hymyilee, iloitsee, on kylmillä väreillä ja laulaa yhteen ääneen Paljon onnea vaan Michael ja screenillä käy onnittelemassa maailmanluokan tähtiä, ei voi olla kuin täydellinen keikka! Kun Suomen ykköskaarti ja sankarin äitikin tulee lavalle, niin paketti on koossa, valintaansa perustelee Noora Joensuusta.

Seuraavaksi eniten ääniä sai PMMP (katso Ruisrockin keikka täältä!). Erinomaisessa keikkavireessä oleva bändi sai yhteensä 40 ääntä Ruisrockin, Ilosaarirockin ja Provinssirockin keikoillaan.

Kesän kovimman räppikattauksen Ruisrockissa ja Ilosaarirockissa tarjoili Tommy Lindgrenin, Palefacen ja Redraman muodostama, mustalaissävytteistä hiphopia valtavalla energialla ja hyväntuulisuudella tarjoileva GG Caravan. Kokoonpano sai yhteensä 37 ääntä.

Provinssirockissa raivoisaa punkkia tarjoillut Rise Against saatteli yleisönsä hurmioon ja keräsi 24 ääntä. Chisun Ilosaarirockin keikka ja Billy Talentin Provinssirockin keikka jakavat kesän parhaan festarikeikan viidennen sijan 17 äänellä.

Parhaat perustelut omille valinnoilleen antaneet tullaan palkitsemaan ensi viikon aikana tuotepalkinnoilla ja Jurassic Rock -lipulla. Kiitos kaikille äänestäjille!

Lähteet: YleX