Hyppää pääsisältöön

Olympialaisten avajaisseremonia-soundtrack ampaisi myyntitilastojen kärkeen

Ohjaaja Danny Boylen uskomaton olympia-avajaisseremonia Lontoossa siivitti gaalan virallisen soundtrakin lentoon myyntilistoilla.

Olympiatuli syttyy Lontoon olympialaisten avajaisseremoniassa // Kuva: EPA/ORESTIS PANAGIOUTOU

Isles of Wonder: Music for the Opening Ceremony of the London 2012 Olympic Games -niminen tuplalevy laskettiin nettimusiikkikauppa iTunesiin myyntiin vain minuutteja perjantaisen avajaisspektaakkelin loppumisen jälkeen.

Liekö avajaiset olleet niin uskomaton kokemus, sillä albumi lähti välittömästi hurjaan nousuun, päätyen parissa päivässä Britannian, Ranskan, Belgian ja Espanjan listaykköseksi. Amerikan listalla soundtrack istuu sijalla viisi.

Universalin julkaisemalla, isoja nimiä vilisevällä kokoelmalla kuullaan brittimusiikkia laidasta laitaan - mukana ovat muun muassa David Bowie, The Pet Shop Boys, Chemical Brothers, Dizzee Rascal, Emeli Sande, Arctic Monkeys ja Underworld.

Olympiajulkaisut eivät myöskään jää tähän, sillä myös päättäjäisseremonian kunniaksi julkaistaan oma soundtrackinsa. Tällä levyllä tullaan kuulemaan lisää brittiartisteja, legendaarinen The Who mukaan lukien.

Lähteet: Washington Post