Hyppää pääsisältöön

Jyväskylän Suurajoissa juhlittiin Timo Mäkistä ja mallikelpoista yleisöä

Jyväskylän Suurajoissa nähtiin kokeneiden rallivirtuoosien kaksintaisto, kun Timo Mäkinen ja Simo Lampinen taistelivat sorateiden kuninkuudesta vuonna 1967.

Uutisjutussa kerrotaan kisojen olleen alusta loppuun armotonta kaksintaistoa Mäkisen ja Lampisen välillä. Voittaja Timo Mäkinen oli lopulta kahdeksan sekuntia nopeampi. Kolmanneksi sijoittui Hannu Mikkola.

Kilpailun johtaja Matti Jaatinen kehuu suurajojen sujuneen erinomaisesti. Yleisökin oli osannut pysyä poissa vaaran paikoista paremmin kuin aiempina vuosina. "Kilpailijat, ulkolaiset tarkkailijat, lehdistö ja kaikki sanoivat, että yleisö on tänä vuonna käyttäytynyt lähes mallikelpoisesti", Jaatinen hehkuttaa.

Jaatinen uskoi myönteisten kokemusten lisäävän luottamusta kisojen turvallisuuteen ja helpottavan lupien saantia tulevaisuudessa. Tuona vuonna esimerkiksi kaikki Kymenläänin alueelle suunnitellut erikoiskokeet oli peruttu, koska läänin maaherraa ei saatu vakuuttuneeksi yleisön turvallisuudesta.

Timo Mäkinen oli myös tyytyväinen kisajärjestelyihin. Hänen jälkeensä haastateltava kansainvälisen autourheilukomitean varapuheenjohtaja Paul von Metternich kehui kisojen runsasta osanottajamäärää ja hyviä ralliteitä.