Hyppää pääsisältöön

Jay-Z NBA-videopelin musatuottajana: mukana U2:sta ja Kanye Westia

Tähtiräppäri Jay-Z on viimeaikaisena jopinaan tuottanut koripallovideopeliä.

Jay-Z

Amerikan NBA-koripalloliigaan perustuvan NBA 2K-videopelisarjan uusimman osan tuottajatiimistä löytyy kovan luokan musanimi. Brooklyniläisräppäri Jay-Z on nimittäin valinnut musiikit lokakuussa kauppojen hyllyille iskevälle NBA 2K13-pelille.

Suosituimmille pelikonsoleille ja tietsikalle ilmestyvällä urheilupelillä tullaan kuulemaan ainakin Jayn oman musiikin lisäksi miehen The Throne-kokoonpanon kollegaa Kanye Westia, sekä muita huippuräppäreitä, kuten Nasia, Puff Daddya, Mobb Deeppiä ja Rakimia.

Hip hoppia levyllä tasapainottaa tukku muiden musagenrejen edustajia - eikä mitään pikkunimiä! NBA 2K13:lla soivat nimittäin myös muun muassa Justice, Daft Punk, Phoenix, Coldplay ja U2! Onpa musamyllyyn mahtunut Suomen Ruisrockissakin esiintynyt Santigold kappaleellaan Shove It.

Nimekkään musakaartin lisäksi Jay-Z hääri mukana myös muissa pelin tuotantovaiheissa. Pelitalo 2K Sportsin Jason Argent kertookin Jay-Z:llä olleenkin tarkat ehdot yhteistyöstä:

- Aivan aluksi Jay-Z painotti, että hän rakastaa pelisarjaamme, mutta jos haluamme hänet mukaan, hän haluaa olla täysillä mukana. Hän halusi todellakin auttaa tämän pelin teossa.

Niinpä starahoppari musiikkipäällikkyyden ohella toimi yhtenä pelin vastaavista tuottajista, pitäen erityisesti huolen siitä, että kaikki NBA 2K13:ssa oli mahdollisimman realistista.

- Hän oli täysillä mukana kulissien takana. Hän toi juuri kaipaamaamme ymmärrystä ja asiantuntemusta pelin autenttisuuden luomiseen ja uskon, että hänen innostuksensa näkyy valmiissa pelissä, Argent hehkutti.

Lähteet: Billboard