Hyppää pääsisältöön

Brittimuusikko tyrmää kliseen: Teini-ikä on elämän helpointa aikaa

Brittibändi The Vaccines lämppäsi Red Hot Chili Peppersiä Tampereella 1. elokuuta.

The Vaccines // Kuva: Tomi Mikola

Suomen vierailuaan Lämppäribändi Red Hot Chili Peppersistä: He käyvät vain fysioterapiassa eivätkä bailaabasisti Arni Hjörvar avasi YleX:lle tulevan levyn teemaa. The Vaccinesin kakkosalbumi _Come of Age _julkaistaan syyskuun alussa. Levy käsittelee muun muassa teini-ikää ja aikuiseksi kasvamista.

- On todella outoa aikaa olla parikymppinen. Kaikki ovat periaatteessa samalla viivalla teini-ikäisinä, mutta parikymppisenä jokainen lähtee eri suuntaan. Osa kavereista on jo perheellisiä, osa on pankkiireja ja osa kodittomia, jotkut asuvat vielä vanhempiensa luona. Kaikilla on erilainen elämäntilanne, basisti selittää.

Hänelle tuli yllätyksenä se, ettei teini-ikä itse asiassa olekaan elämän vaikeinta aikaa.

- Parikymppisenä on paljon vaikeampaa kuin teininä. Silloin luuli, että se oli vaikeaa, mutta ei todellakaan. Sehän on elämän helpointa aikaa. Voi vain vetää kännit ja pussailla tyttöjä, mutta sitten yhtäkkiä elämästä tulee vakavampaa, enkä halua sitä, muusikko juttelee.

The Vaccinesilla ei todellakaan ole kiire vakavoitua ja asettua aloilleen.

- Me olemme aikuisia miehiä, jotka yrittävät epätoivoisesti pitää kiinni teiniunelmista. Vanhempani eivät vieläkään ymmärrä, että bändissä soittaminen on itse asiassa myös uravalinta. Heidän mielestä minun pitäisi mennä oikeisiin töihin, Hjörvar naureskelee.

Lähteet: YleX