Hyppää pääsisältöön

Elvis, Amy... X Factor aikoo herättää kuolleita!

Estyneitä artisteja keikkaestradeille loihtiva hologrammitekniikka on todellakin lavateknologian viimeisimpiä kuumia juttuja.

Emmy-palkittu Simon Cowell haluaa hologrammit X Factor-ohjelmaansa // Kuva: EPA/PETER FOLEY

Nyt televisio- & musiikkimoguli Simon Cowellin X Factor-kykyjenetsintäkilpailu on kiinnostunut käyttämään hologrammiteknologiaa TV-sarjassaan.

Suositun musiikkiohjelman tuottajat ovat brittimedia The Sunin mukaan kiinnostuneita tuomaan jo kuolleita legendoja lavalle X Factor-kilpailun finalistien kanssa.

Hologrammien teho ja uskottavuus on jo todistettu pariin otteeseen. Ensimmäisen kerran kikka kohautti TV-katsojia 2007, kun Celine Dion duetoi itse kuningas Elvis Presleyn kanssa. Tänä vuonna hologrammikeskustelu palasi kansan huulille 1996 ammutun rap-legenda 2Pacin noustessa lavalle Snoop Doggin ja Dr. Dren kanssa Coachella-festivaalilla.

The Sunille ideasta kielinyt ohjelmatiimiin kuuluva kertoi suunnitelmasta seuraavasti:

- X Factorin pitää kyetä kehittymään paremmaksi ja paremmaksi. Hologrammeilla saisi aikaan kohua. Kuvitelkaa Elvis tai Amy Winehouse esiintymään finaaliin. Se olisi uskomatonta TV-viihdettä ja huikea kokemus kilpailijoille, X Factor-lähde maalaili.

- Teknologia on olemassa ja sitä on kokeiltu isoilla lavoilla. X Factorin finaali on täydellinen tämänkaltaiselle jutulle!

Kuolleiden tähtienkään leireissä ei kuolleista herättelyä ole suoralta kädeltä torpattu - edesmenneen laulajatar Amy Winehousen isän Mitchin on ainakin uutisoitu vinkanneen seisovansa tämän kaltaisten ideoiden takana.

Amerikan X Factorin toinen tuotantokausi alkaa syyskuussa. Jäämme siis odottamaan, nouseeko finaalissa lavalle joku jo ajastamme ikuisuuteen siirtynyt!

Lähteet: Music Rooms