Hyppää pääsisältöön

Kummeli: Roolipeli

Kurkistamme roolipelaamisen kiehtovaan ja välillä jopa vaaralliseen maailmaan.

"Tarkotus on, että saa olla sellanen kun haluaa, tai niinku on aina halunnut olla", luonnehtii Timo, 34, Kääpiöksi esittäytyvä opiskelija Jakomäestä.

Roolipelaajat ovat ehtineet pelata jo kaksi viikkoa ja väsymys alkaakin jo näkyä pelaajissa. Pyöveli on masentunut, koska muut pelaajat eivät ole koko päivänä käyneet mestauttamassa itseään. Noita Nokinenä taas on ehtinyt jo vaihtamaan nimensä.

Syvimmällä roolissaan on Vesihiisi, jonka haastattelusta ei luonnenäyttelemisen takia meinaa tulla mitään. Tarvitaankin Pöyvelin apua, jotta Hiisi saadaan edes hetkeksi takaisin maan pinnalle.

Vaaralliseksi äityvää menoa ei suositella tosikoille.

Teksti: Ville Matilainen

Kaikki kokonaiset Kummeli-jaksot Yle Areenassa

Kummelin kuusi ensimmäistä tuotantokautta, yhteensä 49 jaksoa, on pysyvästi katsottavissa Yle Areenassa.

Kommentit
  • ”Tervetuloa rahinan pariin!” – Kansanmusan legendat ja kadonneet taitajat tallentuivat Ylen muinaisille pikalevyille

    1930-luvun ääniaarteita sarjassa Ylen kansanmusiikkipatinaa.

    Suorakaiverruslevyt olivat aikanaan mullistava äänitystekninen uutuus. Niille tallentuivat 1930–1950-lukujen suomalaisen juurimusiikin tärkeimmät osaajat, osa heistä myöhempiä folklegendoja, jotkut unohdettuja, monet jo tuolloin katoamassa olleen maailman viimeisiä edustajia. Ylen varastoihin unohtuneet ääniaarteet nostettiin vuonna 1991 päivänvaloon sarjassa Ylen kansanmusiikkipatinaa, joka on nyt kokonaan kuunneltavana Elävässä arkistossa ja Yle Areenassa.

  • Suomalaiset taistelivat puukot tanassa vapaan Viron puolesta 1919

    Liki 4 000 suomalaista soti Viron vapaussodassa.

    Loppuvuodesta 1918 puhjennut Viron vapaussota sai lähes neljätuhatta suomalaista ylittämään Suomenlahden taistellakseen siellä vapaaehtoisjoukoissa bolševismia vastaan. Osa lähteneistä oli vasta kouluikäisiä nuorukaisia. Vuonna 1993 valmistunut Untamo Eerolan ytimekäs dokumentti antaa puheenvuoron sekä heille itselleen sekä virolaisille: millaisen hengen vallassa sotaa käytiin entä millaisista teoista suomalaiset Virossa muistetaan? Dokumentti sisältää runsaasti arvokasta arkistomateriaalia.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto