Hyppää pääsisältöön

Nuori, kaunis ja lahjakas Diandra Flores

17-vuotias Diandra Flores voitti keväällä 2012 Idols-laulukilpailun. Suomen nuorimmalle Idols-voittajalle kaavailtiin samoin tein uraa ulkomaillakin. Tämän artikkelin videoissa Diandra ehtii saavuttaa täysi-ikäisyyden ja tulkitsee koskettavattavasti Prinsessalle-kappaleen.

Tietolaatikko

Diandra Flores aloitti viulunsoiton kuusivuotiaana, kahdeksanvuotiaana Diandra esiintyi duona sisarensa kanssa. Laulukilpailuissa musikaalinen Diandra loisti jo 9-vuotiaana. Tyttö osallistui Staraoke-kisaan, josta hän nappasi itselleen voiton. Ja voitto Idols-kisasta heltisi 17-vuotiaana. Diandran voittojen salaisuus voi piillä hänen kyvyssään aistia musiikki väreinä. "Musiikki on kuin maalaus, joka tulee päähän", laulaja kuvailee.

Hyvinkääläinen Flores oli laulukilpailun voittajasuosikki jo kisan alusta lähtien. Idols-tuomarit jäivät usein sanattomiksi Diandran lauluesityksien jälkeen. Nuorta laulajaa tituleerattiin naispuoliseksi Mikael Granlundniksi, niin suvereenisti hän hallitsi oman instrumenttinsa.

Kuukausi voiton jälkeen Ylen aamu-tv:n haastattelema Idols-voittaja kertoi, ettei voittonsa jälkeen ole juuri ehtinyt pitää vapaapäiviä. 17-vuotias laulajalupaus julkaisi levyn heinäkuussa 2012 ja kiersi keikkailemassa ympäri Suomea. Esikoisalbumi nousi suoraan listaykköseksi ja keikkakalenteri buukattiin täyteen.

Monipuolinen Diandra päätyi myös kokkaamaan Summeriin pässinkiveksiä juhannuksen 2012 alla.

Syksyllä juuri 18-vuotta täyttänyt Diandra vieraili Puoli seitsemän -ohjelmassa. Diandran itsensä lisäksi myös hyvinkääläiset kertovat omasta tähdestään Didistä. Haastattelussa Diandra kertoo arjestaan ja erikoislaatuisesta kyvystään aistia musiikki väreinä. Maailma odottaa nuorta lahjakkuutta.

Suomen musiikkimarkkinoiden lisäksi nuoresta tähdestä kiinnostuttiin ulkomaita myöten. Amerikkalaisen supertähden Beyoncen laulunopettaja David Lee Brewer otti Diandraan yhteyttä ja ehdotti tapaamista. Kaikesta hälinästä huolimatta Diandra piti jalat maassa ja jatkoi Lahden konservatoriossa muusikon perustutkinnon opiskelua.

PS:ssä hän esitti jo Idols-kisassa tuomaristoa ja yleisöä koskettaneen tulkintansa Prinsessalle-kappaleesta.

Teksti: Emilia Kemppi ja Elina Yli-Ojanperä

Kommentit
 • Elokuu on raadollinen elokuva ihmissuhteista, alkoholismista ja toteutumattomista unelmista

  Palkittu elokuvaklassikko on nyt pysyvästi Areenassa.

  Elokuu (1956) on Matti Kassilan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, jota pidetään kiistatta yhtenä suomalaisista elokuvaklassikoista. Se pohjautuu Frans Emil Sillanpään samannimiseen kirjaan vuodelta 1941. Elokuva sai ilmestyttyään yhteensä kuusi Jussi-palkintoa ja se edusti Suomea Cannesin elokuvajuhlilla 1957.

 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto