Hyppää pääsisältöön

Nuori, kaunis ja lahjakas Diandra Flores

17-vuotias Diandra Flores voitti keväällä 2012 Idols-laulukilpailun. Suomen nuorimmalle Idols-voittajalle kaavailtiin samoin tein uraa ulkomaillakin. Tämän artikkelin videoissa Diandra ehtii saavuttaa täysi-ikäisyyden ja tulkitsee koskettavattavasti Prinsessalle-kappaleen.

Tietolaatikko

Diandra Flores aloitti viulunsoiton kuusivuotiaana, kahdeksanvuotiaana Diandra esiintyi duona sisarensa kanssa. Laulukilpailuissa musikaalinen Diandra loisti jo 9-vuotiaana. Tyttö osallistui Staraoke-kisaan, josta hän nappasi itselleen voiton. Ja voitto Idols-kisasta heltisi 17-vuotiaana. Diandran voittojen salaisuus voi piillä hänen kyvyssään aistia musiikki väreinä. "Musiikki on kuin maalaus, joka tulee päähän", laulaja kuvailee.

Hyvinkääläinen Flores oli laulukilpailun voittajasuosikki jo kisan alusta lähtien. Idols-tuomarit jäivät usein sanattomiksi Diandran lauluesityksien jälkeen. Nuorta laulajaa tituleerattiin naispuoliseksi Mikael Granlundniksi, niin suvereenisti hän hallitsi oman instrumenttinsa.

Kuukausi voiton jälkeen Ylen aamu-tv:n haastattelema Idols-voittaja kertoi, ettei voittonsa jälkeen ole juuri ehtinyt pitää vapaapäiviä. 17-vuotias laulajalupaus julkaisi levyn heinäkuussa 2012 ja kiersi keikkailemassa ympäri Suomea. Esikoisalbumi nousi suoraan listaykköseksi ja keikkakalenteri buukattiin täyteen.

Monipuolinen Diandra päätyi myös kokkaamaan Summeriin pässinkiveksiä juhannuksen 2012 alla.

Syksyllä juuri 18-vuotta täyttänyt Diandra vieraili Puoli seitsemän -ohjelmassa. Diandran itsensä lisäksi myös hyvinkääläiset kertovat omasta tähdestään Didistä. Haastattelussa Diandra kertoo arjestaan ja erikoislaatuisesta kyvystään aistia musiikki väreinä. Maailma odottaa nuorta lahjakkuutta.

Suomen musiikkimarkkinoiden lisäksi nuoresta tähdestä kiinnostuttiin ulkomaita myöten. Amerikkalaisen supertähden Beyoncen laulunopettaja David Lee Brewer otti Diandraan yhteyttä ja ehdotti tapaamista. Kaikesta hälinästä huolimatta Diandra piti jalat maassa ja jatkoi Lahden konservatoriossa muusikon perustutkinnon opiskelua.

PS:ssä hän esitti jo Idols-kisassa tuomaristoa ja yleisöä koskettaneen tulkintansa Prinsessalle-kappaleesta.

Teksti: Emilia Kemppi ja Elina Yli-Ojanperä

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto