Hyppää pääsisältöön

Laran tuhkimotarina – omakustanteesta soittolistalle täysin omin voimin

Suomen musiikkiskeneä sulostuttaa uusi artisti nimeltä Lara. End Of Part One -esikoisen tänä kesänä julkaissut muusikko sai albumin aikaiseksi talkoovoimin, ilman minkään levy-yhtiön apua.

Lara // Kuva: Ninni

Levyn single Teeth to Mach Our Wounds soi YleX:ssä ensin Kotimaisen indielupauksen erilainen tuhkimotarina, jonka jälkeen kappale nousi soittolistalle ja kuulijat äänestivät biisin Lara hyppäsi Himotuimmat-listan kärkeen!.

- Mä olin tosi hämmentynyt kun kuulin, että biisi meni soittoon. Mahtavaa, että sain tämmöisen mahdollisuuden, Lara hihkuu YleX:lle.

Laran tuhkimotarina on mainio esimerkki siitä, kuinka hyvä musiikki voi löytää kuulijansa myös ilman perinteisiä apujoukkoja.

- Tää on ihan huikeeta. Mä en oo tehnyt edes yhtään keikkaa vielä Larana, laulaja juttelee.

Tulokasartistilla on taustalla musiikkiopintoja, mutta varsinaista musiikin ammattitutkintoa hänellä ei ole. Levyn kappaleet ovat hautuneet Laran päässä kymmenisen vuotta, mutta pianodemot ovat muuttuneet matkan varrella huimasti tuottaja Artturi Tairan (Rubik, Pariisin Kevät) avustuksella.

- Sävellän pianolla ja helposti sovituksesta tulee sellainen, että piano on pääosassa ja siitä tulee sitten sellaista laulaja-lauluntekijä-kamaa, mutta sitten kun Artturin kanssa ruvettiin tekemään, niin tarkoitus oli että siitä tulee jotain muuta. Artturi on tuottajana hyvin kokeellinen, Lara kertoo.

Artisti haluaa kehittyä biisintekijänä jatkuvasti.

- Toivon että voin tehdä sellaista musiikkia, mistä itse tykkään ja joka kestää kuuntelua. Mun biisit on pohjimmiltaan aika yksinkertaisia poppisävelmiä. Sehän on tosi vaikea laji säveltää hyvä poppibiisi, joka kuitenkin säilyttää mielenkiintoisuuden, eikä ole täysin kuultu. Siinä haluan kehittyä, Lara selittää.

Lähteet: YleX