Hyppää pääsisältöön

Stam1nan Hyrde toisille sanoittamisesta: Se on vähän niin kuin vieras esine olis työnnetty kehoon

YleX:n Riimien välistä -sarja esittelee suomalaisia nuoren polven sanoittajia ja heidän työtapojaan. Tällä viikolla tutustutaan Stam1nan Antti ”Hyrde” Hyyrysen sanoituksiin.

Stam1nan Hyrde // Kuva: Juhani Kenttämaa / YleX

Lemiläinen Stam1na aloitti uransa 16 vuotta sitten. Homman nimi oli alusta alkaen omien kappaleiden tekeminen, ja koska ainoa bändin jäsen, joka osasi edes välttävästi laulaa oli Antti "Hyrde" Hyyrynen, niin hänestä tuli sanoittaja. Sittemmin Hyrde on kirjoittanut muutaman kappaleen myös toisille artisteille, mutta ei tee sitä kuitenkaan päätyökseen.

- Oon mie yhelle lappeenrantalaiselle laulajalle Sonjalle kirjoittanut parit lyriikat, sellaiset biisit kuin Opas ja Siluetit. Ja yhdelle kotimaiselle mieslaulajalle myös, mutta se on vielä niin keskeneräinen projekti, etten voi siitä paljastaa sen enempää, Hyyrynen juttelee.

Stam1nan keulakuva ei ole kokenut toisille sanoittamista täysin omakseen.

- Se on kokemuksena hämärä, koska en voi ihan täysin omana itsenäni kirjoittaa niitä, koska ne artistit ei todennäköisesti haluu huutaa niistä asioista niin ku mie. Se on vähän niin kuin vieras esine olis työnnetty kehoon. Ehkä se vähän tekee kipeetä, mut se on periaatteessa ihan ok kunhan siitä vaan saa rahaa, Hyyrynen veistelee.

Muusikko ei vielä tiedä, tuleeko hän jatkossa kirjoittamaan lyriikoita muille artisteille.

Lähteet: YleX