Hyppää pääsisältöön

Ravintola Vanha Maestro tanssitti helsinkiläisiä kolme vuosikymmentä

Legendaarisessa ravintola Vanhassa Maestrossa viihdytettiin yleisöä iltapäivätanssien ja naistentanssien lisäksi järjestämällä missikilpailuja ja härkäjuhlia.

Tietolaatikko

Vanha Maestro sijaitsi fredrikinkadulla Rakennusmestrien talossa, jossa on järjestetty tanssitilaisuuksia vuodesta 1967 alkaen. Vanhaksi Maestroksi se nimettiin 70-luvun alussa. Vanhan Maestron toiminta perinteisenä tanssiravintolana lopetettiin 3. toukokuuta 2003.

Filmissä vuodelta 1979 ravintola Vanha Maestro esitellään kaupungin vauhdikkaimpiin lukeutuvana menopaikkana.

Maestron tanssiparketilla pyörähtelelivät myös missit uimapuvuissaan ja juhla-asuissaan vuotuisissa Miss Maestro -kilpailuissa. Missin vuosimallia -79 kruunasi entinen Miss Suomi Pirjo Laitila. Filmissä povataankin, että kisa voi toimia ponnahduslautana suurempiin kisoihin. "Kaikki voittavat" hehkuttaa selostaja, sillä missit saavat esiitymiskokemusta ja kansa silmänruokaa.

Nähtiinpä tanssilattialla myös espanjalaista tunnelmaa kerran kuussa järjestettävissä härkäilloissa. Tuolloin henkilökunta kantoi juhlapöytään kokonaisen savustetun härän ja sisäänpääsymaksun hinnalla sai syödä niin paljon kuin jaksoi. Ja tietenkin tanssia.

Vanha Maestro oli Helsingin suosituimpia tanssipaikkoja ja sen naistentanssit vetivät parhaimmillaan toista tuhatta asiakasta illan aikana. Maestron iltapäivätanssit olivat myös kuuluisia. Ravintola sai vuosien varrella lempinimiä kuten "Fredan valinta", jotka viittasivat sen maineeseen iskupaikkana.

Teksti: Heidi Sommar

Kommentit